Spreekbuis.nl lanceert Nachtwacht Award voor beste radio nachtprogramma

De Nachtwacht Award is een radioprijs voor dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken. 

Initiatiefnemer Richard Otto (Tens Media/ Spreekbuis.nl): ‘Door bezuinigingen hebben we tegenwoordig steeds minder nachtprogramma’s op de Nederlandse radio, terwijl deze vaak een baken zijn voor alle nachtwerkers en -wakers. Nachtprogramma’s lijken soms een tweederangs bestaan te hebben, maar dat is geheel onterecht. Veel radio-dj’s ervaren het maken van nachtprogramma’s als intiemer, waarbij luisteraars veel loyaler zijn. Met de Nachtwacht Award willen we deze makers en hun programma’s eens in het ‘zonnetje’ zetten.’

De award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Ad Roland, Tom Mulder, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder.

Op Spreekbuis.nl/nachtwachtaward kan het publiek stemmen op haar favoriet. 29 januari wordt de winnaar bekend gemaakt. 

De Nachtwacht Award wordt mede-mogelijk gemaakt door Spreekbuis.nl en Hilversum Marketing.

7 Comments

  1. De meest bekende presentator van Tros Nachtwacht wordt niet door u genoemd: Tom Mulder. Ook Karel van Cooten en Wim van Putten mogen niet ontbreken. Van Arno van Boven heb ik nog nooit gehoord…..

  2. Nu svp nog even aanpassen in de tekst bij de Nachtwacht Award…… En ook daar zou wat mij betreft Karel van Cooten en Wim van Putten bij horen. En qua Nachtwacht heeft Arno van Boven geen enkele rol van betekenis gespeeld….

  3. Nog even bij ex TROS collega Juul Geleick gecheckt: nog NOOIT van Arno van Boven gehoord. Dus niet om te muggenziften, maar deze naam hoort niet in het rijtje thuis, waar anderen wel horen te worden vermeld. Menno M.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*