Splinter Chabot volgt de renovatie van het Binnenhof in Ondertussen aan de Hofvijver

In het nieuwe AVROTROS-programma Ondertussen aan de Hofvijver is te zien hoe het Binnenhof wordt gerenoveerd. Vijf jaar lang is het huis van onze democratie afgesloten van de buitenwereld. Maar niet voor iedereen! Splinter Chabot volgt gedurende de jaren van de renovatie de ontwikkelingen op de voet. Elke muur, elke dakpan, elk gebouw is een verhaal op zich; politiek, historisch en bouwkundig. De eerste uitzending van Ondertussen aan de Hofvijver is op 4 januari te zien. Hierna volgt elk kwartaal een nieuwe update.

In Ondertussen aan de Hofvijver spreekt Splinter met de hoofdrolspelers van toen en nu over culturele, parlementaire en kunsthistorische anekdotes. We maken van dichtbij mee hoe het acht eeuwen oude complex zijn geheimen bloot geeft. Elk kwartaal geeft Splinter een update over de renovatie van ons parlementair huis. 

Zo komt rijksbouwmeester Floris van Alkemade aan het woord, vertelt Lilianne Ploumen over karaoke in de fractiekamer, Alexander Pechtold over de oude stoelen van Frits Bolkestein en Mona Keijzer over de plek waar iemand ooit door de grond heen zakte. Verder gaat Splinter in gesprek met Rob Jetten en politiek verslaggever Charlotte Nijs. Na de uitzending is op NPO 2 Extra ook de spin-off De kunst van het Binnenhof te zien. 

Splinter over Ondertussen aan de Hofvijver: “Het Binnenhof is één groot sprookjespaleis. Overal liggen historische gebeurtenissen, politieke anekdotes en eeuwenoude verhalen voor het oprapen. Het is alsof je door een sprookje loopt – maar dit sprookje bestaat écht!

Splinter en AVROTROS
Splinter start het nieuwe jaar goed! Vanaf 1 januari presenteert hij wekelijks de online serie Niet de Mol. In deze serie spreekt hij als eerste met de afvallers van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?.  

Ook keert hij 2 januari samen met Roos Moggré terug op NPO Radio 1 met een special van het radioprogramma Proost!. Ze heffen het glas om het nieuwe jaar op een feestelijke manier in te luiden en samen met de luisteraars te genieten van kunst, cultuur, lekker eten en drinken. 

Het derde seizoen van de talkshow SPLNTR! start vanaf zaterdag 15 januari 2022. Wekelijks ontvangt hij spraakmakende en niet alledaagse gasten uit de wereld van kunst, cultuur en media. De talkshow verhuist van de zondagavond naar de zaterdagavond, direct na MolTalk op NPO 3. 

Ondertussen aan de Hofvijver, 4 januari om 22.10 uur bij AVROTROS
op NPO 2
, Daaropvolgend is de spin-off De kunst van het Binnenhof te zien op NPO 2 Extra

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*