Social Media Redacteur NPO Radio 1 (Omroep MAX)

Word je blij van radio én de digitale wereld? Dan zit jij op de juiste golflengte! Lees dan vooral verder. Omroep MAX is namelijk per augustus/september op zoek naar een Social Media Redacteur voor de NPO Radio 1 programma’s Villa VdB en De Perstribune.

Wat ga je doen?

Als Social Media Redacteur ben je onderdeel van het team online én werk je samen met de redacties van Villa VdB en De Perstribune. Je beheert het Facebook-, Twitter en Instagramkanaal van de programma’s. Het ene moment sta je in de radiostudio, dan ben je community manager en ga je het gesprek aan met onze fans en het andere moment zorg je als creator voor waanzinnige content op onze pagina’s.

Jij voelt moeiteloos aan wat scoort onder de fans, omdat je affiniteit met onze doelgroep hebt, maar ook omdat je op de hoogte bent van trends in het digitale domein. De ene keer kom je zelf met een idee en de uitvoering voor een toffe video op onze kanalen, de andere keer kies je ervoor om een spraakmakend fragment uit een de radio-uitzending uit te lichten.

Hoe ziet je dag er uit?

Rond een uur of 9 kom je aan op de redactie van Villa VdB (maandag t/m donderdag). Onder het genot van een kop goede koffie klets je bij met de andere social mediaredacteuren en de radioredactie. Dan schuif je aan bij de ochtendvergadering van de redactie. Je legt nog even de laatste hand aan een video waarin presentator Jurgen van den Berg een recept voor een cocktail deelt. Vervolgens bestudeer je het draaiboek van Villa VdB zodat je weet welke onderwerpen worden behandeld en welke gasten er later die middag aan zullen schuiven: wat kun jij hiermee op de socials?

Daarna werk je je pagina’s bij. Je reageert op vragen van fans, deelt wat likes uit en kondigt de gasten van die middag aan op je kanalen en werkt een idee voor een door jou verzonnen Villa VdB-videoserie verder uit.

Na de lunch pak je je contentplanning erbij en checkt of er al bekend is wie er komende zondag bij de Perstribune aanschuiven. Dan ga je richting het radiohuis, je neemt het programma van die dag door met co-host Sophie en plaatst hiervan een IG-story op het account van Villa VdB. Je hebt besloten om ook nog een filmpje op te nemen met één van de gasten uit de rubriek Terug naar Toen, die vanmiddag in Villa VdB zal aanschuiven.

Als om 14.00 uur de uitzending start duik jij nog even achter je computer om live mee te Twitteren. Je knipt live een spraakmakend fragment en plaatst het direct. Je schrijft een achtergrondartikel over één van de onderwerpen uit de show voor de Radio 1 website. Rond 17.00 uur, wanneer je net op weg naar huis bent, zie je dat jouw fragment enorm wordt opgepakt. Lekker gewerkt!

Over de programma’s

Villa VdB wordt van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 15.30 uur uitgezonden op NPO Radio 1. Jurgen van den Berg presenteert een programma waarin verder wordt gekeken dan de waan van de dag. Middels omdenken, doordenken en terugdenken wordt een gelaagdheid aangebracht bij de dagelijkse nieuwsstroom. Oud nieuws wordt nieuw leven ingeblazen in de rubriek Terug naar Toen.

In De Perstribune ontvangt Margreet Reijntjes elke zondag tussen 12 en 14 uur prominente gasten uit de wereld van de media en sport. Zij bespreken actuele én persoonlijke zaken. Verder duidt Ron Vergouwen wekelijks opvallende mediazaken uit het heden en verleden.

Onze nieuwe collega is…

 • Flexibel en stressbestendig;
 • Ervaringsdeskundige op het gebied van Adobe Photoshop en Première;
 • Goed met taal en copy’s;
 • Creatief en tjokvol met goede ideeën;
 • In staat om gestructureerd te werken;
 • Minimaal HBO opgeleid;
 • Gewapend met ervaring op het gebied van sociale media of contentcreatie.

Wat bieden wij?

 • Een groot publiek voor jouw creaties;
 • Salaris conform CAO voor omroeppersoneel
 • Dynamische en plezierige werkomgeving op het mediapark;
 • Contract voor bepaalde tijd (fulltime), met intentie bij goed functioneren tot verlenging;
 • Een gezellig team binnen een leuke radioredactie.

Contact

Sollicitaties bij voorkeur per e-mail: solliciteren@omroepmax.nl onder vermelding van Social Media Redacteur NPO Radio 1 . Je kunt je brief richten aan Jetske Tjeerdsma, Eindredacteur Villa VdB.

MAX streeft naar een personeelsbestand dat een afspiegeling vormt van de samenleving; wij ontmoeten dan ook graag kandidaten met een diverse culturele achtergrond.

Over MAX

MAX: verbindend, betrokken en betrouwbaar. Als publieke omroep bieden wij 50-plussers kwalitatief hoogwaardige content op radio, televisie en internet. Daarnaast komen wij op voor hun belangen. Je kent ons van programma’s als Heel Holland Bakt, We zijn er Bijna, Tijd voor MAX, Droomhuis Gezocht, MAX Maakt Mogelijk, Nieuwsweekend en Lunch Lekker met Daniel Dekker.

1 Trackback / Pingback

 1. Actuele mediavacatures - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*