‘Snotneus’ beticht RTL van oplichting (UPDATE)

De 23-jarige Jesse van Paridon plaatste een bericht op de Facebookpagina van RTL, waarin hij de programmaleiding van het RTL-programma Weet Ik Veel van oplichting beticht. Hij bemerkte dat de thuiswinnaar van het programma volgens hem ook werkt bij een van de sponsors van de show. Zijn Facebook bericht is inmiddels viraal gegaan. Meer dan 70.000 mensen hebben het bericht geliked. RTL heeft enkele uren later een update geplaatst.  

STATEMENT RTL

We hebben jullie reacties opgemerkt mbt tot de uitzending van Weet Ik Veel gisteravond.

Het programma WIV is vooraf opgenomen, maar de interventies met Jamai zijn allemaal live.

De procedure is in samenwerking met de notaris tot stand gekomen en is computer gestuurd en gaat dus volledig op een eerlijke manier. Alle regels rondom het meespelen met de app zijn juridisch vastgelegd. De winnaar van gisteravond, Karin Velthorst 44 jaar, is overigens niet de Karin uit 1984 die een jaar geleden bij de sponsor heeft gewerkt. We hopen jullie op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd.

 

 

Het Facebook bericht van Jesse van Paridon aan ‎RTL 4

Hoi RTL. 

Vraag me niet waarom ik als kerngezonde 23-jarige knul op een vrije zaterdagavond naar jullie televisieprogramma heb gekeken. Ik weet ook niet wat me bezielde, maar het gebeurde. Er werd afgestemd op waarschijnlijk niet-toekomstig televizierringwinnaar ‘Weet ik veel’. Een redelijk vaak herkauwd concept met dito presentatrice en deelneemsters. Oh. En ergens achter de schermen liep Jamai zogenaamd live nog even te skypen met de thuiswinnaar(want dat is vet hip). 

Tot dusver eigenlijk niet echt bijzonder. Klinkt als een zouteloze zaterdagavond zoals we die van onze Nederlandse commerciële zenders kennen. Er werden heen en weer wat ‘grappige’ vragen gesteld, met hier en daar een ‘vet grappig’ grapje over seks tussendoor, want dat is vet grappig. (Hihi, heulen met de vijand noem je natuurlijk collaboreren en niet copuleren, hihi)

Ik zal eerlijk zijn. Ik zat een beetje weg te dutten. Tot het moment dat een van de reclameblokken aanving. Een kostbaar momentje rust. Een schelle vrouwenstem vulde mijn woonkamer. “Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt doorwww.kleertjes.com.”

Nouja. Prima. Het zal wel. Een of ander hip kinderkledingwinkeltje dat op deze manier wat aandacht op zich probeert te vestigen. En dat is gelukt. Na een zinderende finale waarin een student uit het publiek de eer van Peter Heerschop nog even redde en bijna 20.000 euro binnenhengelde voor een ziek kind (top!) en diezelfde student voor zichzelf nog 5000 euroknallers bij elkaar wist te spelen, was het tijd om de thuiswinnaar bekend te maken.

Ik zal even tot de kern komen. Dit programma belooft voor degenen die thuis meespelen via hun vet hippe tablet of telefoon, de kans om hetzelfde bedrag als de student in de studio binnen te slepen. Ik leg in deze zin de nadruk even op ‘belooft’. Jamai kreeg volledig live de eer om de beste thuisspeler te verrassen met een kleine 5000 euro. Niet slecht. De telefoon gaat over en mevrouw neemt op. Ze stelt zich voor als Karin. Naast Jamai’s gigantisch neppe smile komt haar volledige naam in beeld. Karin Velthorst.

Karin Velthorst wint 5000 euro. Nou ja, leuk voor Karin. Maar ik zit niet voor niets als 23-jarige knul op mijn vrije zaterdagavond RTL4 te kijken. Ik verveel me kapot en besluit op onderzoek uit te gaan. Via mijn vet hippe telefoon kom ik op de Facebookpagina van Karin terecht. En jullie voelen waarschijnlijk onderhand wel waar ik heen wil.

Karin Velthorst werkt volgens haar eigen Facebook namelijk als Copyrighter bijwww.kleertjes.com. Hetzelfde hippe kinderkledingwinkeltje dat jullie vet hippe programma sponsort.

Toeval? Weet ik veel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*