Slob kritisch over betaalde NPO Start Plus

In een interview in Het Parool vertelt Minister Slob dat hij de betaalde videodienst NPO Start Plus onder de loep gaat nemen. Hij wil verder de samenwerking van commerciële en publieke omroepen binnen NLZIET verder stimuleren.

Slob: “Bij NPO Start Plus kan je ook over een langere periode bepaalde programma’s terugzien. Dat je ervoor moet betalen, is voor velen een ergernis. Ik vind zelf ook dat we daar kritisch naar moeten kijken. Als het gaat om programmamakers een beloning geven waar ze recht op hebben, is het te verantwoorden. Maar niet dat dit een soort verdienmodel is met publiek geproduceerde titels waar de belastingbetaler al zijn bijdrage aan leverde.”

“Dat is de reden dat we er kritisch naar kijken. Daarnaast, er wordt nu samengewerkt met commerciële media, ook als het gaat om het gezamenlijk aanbieden van programma’s (de betaaldienst NLZIET, red.). Ik vind dat we echt moeten kijken of we daar nog wat stappen in kunnen zetten. Ook omdat grote mediaspelers (als Netflix, red.) al heel lang een schaduw over ons medialandje werpen.”, aldus Slob

Lees het hele interview in Het Parool

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*