SkyShowtime breidt leiderschapsteam uit met voormalige HBO Max- en Disney-bestuurders

John Heinemann – de advocaat die de distributie van Disney+ in belangrijke Europese markten bedong – treedt toe als General Counsel. De benoemingen versterken het leiderschapsteam van SkyShowtime voorafgaand aan naderende lanceringen.

Amsterdam, 27 juli 2022 – Monty Sarhan, CEO van SkyShowtime, heeft vandaag aangekondigd dat voormalig HBO Max-bestuurder Roberto Soto is benoemd tot Chief Strategy Officer en dat John Heinemann, voorheen werkzaam bij The Walt Disney Company, is benoemd tot General Counsel van SkyShowtime. Zij zullen zich later dit jaar bij het bedrijf voegen. 

Soto is afkomstig van HBO Max, waar hij Senior Vice President en Head of Growth Marketing voor de EMEA-regio was.  Daar stond hij aan het hoofd van de teams voor marketing, PR, abonneewerving, CRM en groeianalyse en leidde hij de succesvolle uitrol van HBO Max in alle toekomstige markten van SkyShowtime, waaronder het Iberisch Schiereiland, Scandinavië, Nederland, Polen en Centraal- en Oost-Europa. In deze nieuw gecreëerde functie zal Soto verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en uitvoering van de strategie van SkyShowtime, in nauwe samenwerking met alle teams binnen de organisatie. Soto is gevestigd in Amsterdam en zal rechtstreeks rapporteren aan Sarhan.

Voordat hij bij HBO Max in dienst trad, bekleedde Soto leidinggevende seniorfuncties op het gebied van groeimarketing, productontwikkeling, bedrijfsontwikkeling, strategie en distributie bij Paramount Global (voorheen ViacomCBS), Fox International Channels en Liberty Global. Hij was ook werkzaam bij streaming-start-ups MUBI en Tribes Media en in verschillende wereldwijde markten, van Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Europa tot Afrika en het Midden-Oosten. 

Monty Sarhan over Soto: “Met zijn uitgebreide ervaring bij entertainment- en sportstreamingdiensten, waaronder meerdere lanceringen in Europa, is Roberto de aangewezen persoon om de strategie van ons bedrijf te helpen bepalen en de uitvoering ervan binnen de hele organisatie in goede banen te leiden. Hij zal een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van SkyShowtime tot de volgende geweldige streamingdienst voor Europa.”

Soto lichtte toe:“Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan bij SkyShowtime en om samen met Monty en zijn team een uniek en eersteklas entertainmentmerk op te bouwen – een combinatie van iconische, hoogwaardige content uit de portfolio’s van toonaangevende studio’s en een intuïtieve kijkervaring waar kijkers in Europa van zullen smullen.”

Heinemann, die vijf jaar lang bij The Walt Disney Company werkte, bekleedde daar tot voor kort de functie van Associate Principal Counsel voor Scandinavië, de Baltische staten en de MENA-regio. Tijdens zijn dienstverband bij Disney maakte Heinemann deel uit van het team dat Disney+ internationaal lanceerde en meerjarige overeenkomsten in Europa en de MENA-regio vastlegde. 

Heinemann zal rapporteren aan Sarhan en fungeren als de Chief Legal Officer van het bedrijf. In deze rol zal hij optreden als strategisch adviseur voor het leiderschapsteam en de Raad van Bestuur en toezicht houden op de volledige juridische afdeling, inclusief commerciële en transactionele zaken, naleving, regelgevende zaken, privacy- en gegevensbescherming, contentlicenties en distributie. Hij zal zich bezig houden met het ontwikkelen van een eersteklas Business & Legal Affairs-team in de SkyShowtime-regio’s en zal nauw samenwerken met de Distribution & Partnerships-teams van SkyShowtime, waar zijn ervaring met het lanceren en distribueren van Disney+ in een groot aantal van deze regio’s van cruciaal belang zal zijn. Voor zijn dienstverband bij Disney was hij werkzaam bij Fox Network Groups, BBC Studios en Viasat Broadcasting.

Monty Sarhan over Heinemann: “Naast zijn indrukwekkende juridische vaardigheden beschikt John ook over zakelijk inzicht en een strategische mindset. Hij kent onze markten en begrijpt wat er nodig is om een succesvolle streamingdienst te lanceren. Ik weet zeker dat hij een vertrouwde adviseur zal zijn voor het hele leiderschapsteam. Ik kijk ernaar uit om nauw met hem samen te werken.”

Heinemann zei: “Het is een opwindende tijd voor streamingdiensten en met hun uitzonderlijke contentaanbod is SkyShowtime klaar om een grote speler in Europa te worden. Ik kan niet wachten om Monty en zijn team te ondersteunen op dit SkyShowtime-avontuur.”

Deze meest recente toevoegingen aan het leiderschapsteam vinden plaats nu SkyShowtime zich voorbereidt op lanceringen in 22 Europese markten, die later dit jaar van start gaan. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*