De nieuwste manier van voetbal kijken

Er wordt op het moment aan een nieuwe voetbaltalkshow gewerkt op Veronica. Het zou maandag- en vrijdagavond op de televisie moeten verschijnen. Eerder stopte de legendarische Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen met Veronica inside waarin ze het over voetbal hadden. Het is nog niet bekend wie het zou moeten presteren. Voetbalanalisten als Wesley Sneijder en Andy van der Meijde zijn gevallen als mogelijke opties. Een voetbaltalkshow zou het goed kunnen hebben over de oefenwedstrijd tussen Köln en Milan van zaterdag.

Steeds spannender

Voetbal kijken wordt steeds maar spannender. Eerder hadden we alleen het voetbal zelf en hielden we vaak van 1 of 2 clubs. Op het moment zijn er een hoop extra’s die het kijken een stuk spannender kunnen maken. Zo zijn goksites eerder legaal geworden en kunnen we nu vanuit een heel nieuw perspectief wedstrijden bekijken.

AC Milan VS FC Köln

Onlangs won AC Milan met 1-2 van de Duitsers. Maar er was wat speciaals aan deze wedstrijd. Verschillende spelers en andere betrokkenen hebben bodycams op gehad tijdens het spelen. Hier ging een volledig nieuwe kijkervaring aan te pas. Ook via thuis kon er gekeken worden vanuit nieuwe hoeken alsof je zelf op het veld stond.

FIFA perspectief

Het was dan ook ontzettend speciaal om te zien hoe Timo Hübers Giroud probeerde te verdedigen. Na de openingstreffer te maken heeft de Franse spits ook de 2-0 gescoord. Dit kon allemaal werden gezien vanuit het perspectief van andere spelers, samen met de normale camera’s in het stadion. Op deze manier voetbal kijken lijkt heel erg op FIFA (videogame) spelen. Het geeft een compleet nieuwe ervaring aan voetbal kijken.

De innovation game

De wedstrijd werd de ‘Innovation Game’ genoemd. Telekom probeerde allerlei nieuwe ideeën uit tijdens de wedstrijd om het voetbal kijken te verbeteren voor kijkers. In het stadion zaten wel 48.200 toeschouwers. Het was een spannende wedstrijd, want het leek even of Köln een comeback ging maken. De nieuwe innovatieve ideeën zullen blijven komen. Wellicht zullen we in de toekomst nooit meer wedstrijden kijken zoals er nu gedaan wordt voor de televisie.

Kijk de wedstrijd terug

De hele wedstrijd is terug te zien op Youtube. Ook kan je de innovatie ideeën in werkelijkheid zien. Door hierte klikken zie je de highlights van de wedstrijd. De goals van de Franse spits zijn te zien bij 2.08 en 3.25. FC Köln maakte ondanks de nederlaag de beelden via social media vrij. Ze zijn erg blij met het resultaat van de bodycams.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*