Film1 lanceert nieuwe streamingapp bij tv-providers 


SPI, eigenaar van de Nederlandse premium filmservice Film1, heeft de streaming-app volledig vernieuwd, waaronder een nieuwe, dynamische OTT-infrastructuur die maatwerk en updates mogelijk maakt. Een aantal andere veranderingen zijn verbeteringen in de interface voor een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid op internet, iOS, Android-apps en single-sign-on-mogelijkheden die optimaal gemak bieden. Ook de Ziggo settopbox-app heeft een upgrade gekregen naar de nieuwste Metrological Lightning-technologie en is op kanaal 105 beschikbaar voor abonnees met het Film1-pakket. Daarnaast is de Film1-app nu ook beschikbaar voor Samsung en LG Smart TV’s, en andere aangesloten devices zoals Android TV en Apple TV.

“Lineaire en on-demand kijkerservaringen in combinatie met vier lineaire kanalen en streamingservices maakt dat Film1 een veelgevraagde partner is waar providers hun contentaanbod mee willen verrijken. Onlangs hebben we ons Film1-app-platform gemigreerd van de oude provider naar het nieuwe TV2Z-platform dat ook de hosting verricht van FilmBox+- en Dizi-apps. Met deze migratie willen we zowel de eindgebruiker als onze providers boeiende content bieden die makkelijker te vinden is door een strak ontwerp dat beter navigeert”, zegt Haymi Behar, CMO & CDO van SPI International.

De vernieuwde app is al in gebruik bij een meerderheid van de Nederlandse tv-aanbieders, waaronder Ziggo, Canal Digitaal, Online.nl, Delta, Fiber, Tele2, Caiway, Breedband Helmond, Solcon, CAI Harderwijk, Plinq, SKV, Kabelnoord, Kabeltex, SKP en Trined. Abonnees kunnen in een handomdraai de films en lineaire kanalen van Film1 bekijken met de inloggegevens die door de providers worden verstrekt via film1.nl. Daarbij is onlangs ook de vernieuwde Metrological Lightning-app gelanceerd op de Ziggo Mediabox XL en Mediabox Next settopboxen, beschikbaar voor abonnees op kanaal 105.

“De Ziggo lightning-app is geïntegreerd in de EPG op kanaal 105 en komt direct na de vier lineaire kanalen van Film1. De samenvoeging van kwalitatieve content op één plek maakt het vinden van een goede film veel makkelijker, waardoor keuzestress voor de kijker wordt geminimaliseerd. We zullen binnenkort ook iDEAL als betaalmethode toevoegen, waarmee abonnees de dienst online kunnen betalen via hun eigen bank zonder dat ze creditcardgegevens hoeven te verstrekken”, voegt Behar toe.

Film1’s line-up van SVOD-films en vier gespecialiseerde lineaire filmkanalen – allemaal beschikbaar via de app – is bedoeld om de tijd die besteed wordt aan scrollen te minimaliseren door een gerichte, ontspannen entertainmentervaring te bieden die veel streamingplatforms momenteel missen. SPI streeft er naar om film1.nl te integreren bij meer tv-aanbieders en de app het komende jaar op meer settopboxen van providers te lanceren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*