Sjors Fröhlich op De Perstribune

Zondag 6 oktober zijn BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich en de kersverse wereldkampioen surfen Kiran Badloe te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur, op NPO Radio 1.

Sjors Fröhlich, te gast in het eerste uur van De Perstribune tussen 12.00 en 13.00 uur, is sinds 2013 hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, de enige landelijke commerciële nieuwszender van Nederland. Ook nu de radio dit jaar zijn honderdste verjaardag viert, is Fröhlich ervan overtuigd dat het medium toekomst heeft. Hij zet vol in op onder meer gepersonaliseerde content, podcasts en smart speakers. In het verleden was Fröhlich onder meer DJ bij Hilversum 3 en verslaggever bij NOS Radio Tour de France.

Surfer Kiran Badloe, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, werd vorige week voor het eerst in zijn sportloopbaan wereldkampioen. Op het Gardameer bleef hij zijn grote concurrent (en vriend) Dorian van Rijsselberghe voor. Badloe is samen met Van Rijsselberghe verwikkeld in een spannende strijd om een plek op de Spelen van Tokio. Er is slechts één Olympisch surfticket beschikbaar. Na twee van de drie beslissingswedstrijden is de stand nu 1-1. Begin volgend jaar is dé beslissingswedstrijd.

In De Perstribune staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het heden en het verleden. Met deze week onder meer aandacht voor De Onvergetelijke Luisterlijst, een lijst met honderd legendarische radiofragmenten, -programma’s en -makers, die vrijdag 4 oktober door de NPO wordt gepresenteerd in het kader van ‘100 jaar radio’.De Perstribune wordt zondag gepresenteerd door Carrie ten Napel en Margreet Reijntjes.

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
www.maxvandaag.nl

2 Comments

  1. Sjors Frohlich heeft ook heel lang het onderdeel of inbel/inspreekblok Stand.nl in het lunchprogramma van de NCRV op Radio 1 gepresenteerd. Dat was in de periode tussen 2004 en 2007 (ongeveer). Je kon op de site reageren en als dat bericht opviel, dan werd het voorgelezen. Ook belden luisteraars rechtstreeks in. De onderwerpen kwamen uit de actualiteit. In die tijd ontstond tevens het gezeur over de “linksheid” van de PO. Ik heb mijn deelname aan het Forum gestaakt, omdat lieden van populistisch rechts vaak smakeloos, beledigend en bedreigend reageerden. Er traden toen nog wel moderatoren op, die soms gericht waarschuwingen stuurden als deelnemers te ver gingen. Zou hier misschien af en toe eveneens nuttig zijn.

  2. Deze rubriek bestaat nog steeds bij KRO/NCRV in hun ochtendprogramma op NPO Radio 1. Ik dacht rond 11.30 uur. Host is dan Sven Kokkelmans.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*