Gallyon van Vessem 21 oktober voor het laatst bij Hart van Nederland


 
Op maandag 21 oktober presenteert Gallyon van Vessem voor het laatst Hart van Nederland. Al eerder waren er geruchten dat de presentatie het veld moest ruimen.

In 1995 vormde Van Vessem samen met Milika Peterzon het eerste presentatieduo van dit nieuwsprogramma bij SBS6. In 1997 verliet ze SBS6 waar ze in 2004 terugkeerde om Hart van Nederland weer te presenteren. Van 2006 tot en met 2012 was ze ook een van de vaste gezichten van Shownieuws. Gallyons afscheid als presentatrice van Hart van Nederland hangt samen met toekomstige aanpassingen in het programma.

SBS6 is Gallyon dankbaar voor haar onafgebroken inzet en betrokkenheid.  Marco Louwerens over het vertrek van Gallyon: “SBS6 oriënteert zich op mogelijkheden om Hart van Nederland te versterken. Daarbij wordt naar alles gekeken: inhoud, vorm­geving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie. Voor Gallyon is in het toekomstige Hart van Nederland geen presentatierol meer weggelegd. Om die reden hebben we met elkaar afgesproken dat ze op 21 oktober voor het laatst Hart van Nederland presenteert waarna zij uitdagingen buiten Talpa Network aan zal gaan. We zijn Gallyon zeer dankbaar voor de jarenlange inzet voor SBS6 en Hart van Nederland en wensen haar het allerbeste toe.”
  
Gallyon van Vessem: “Ik heb de afgelopen 16 jaar met ongelofelijk veel plezier en liefde bij een van de meest gewaardeerde nieuwsprogramma’s van Nederland gewerkt. Ook heb ik met veel passie programma’s als ActienieuwsStem van Nederland en Team Vermissingen gemaakt en gepresenteerd. Daar ben ik trots op. Het programma Hart van Nederland gaat een nieuwe fase in. Helaas heb ik daar geen rol in en dat vind ik jammer. Ik wens mijn mede presentatoren, redactieleden en alle andere collega’s veel succes. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.” 

4 Comments

 1. Ik ken Gallyon nog uit m’n TROS radio tijd. Aardig “meisje” toen. Ze zei altijd “ik wil bij de TV”, nou da’s gelukt.

  En Marco van SBS gebruikt dan weer zo’n obligate zin;
  “waarna zij uitdagingen buiten Talpa Network aan zal gaan”.

  Jonge jonge, kan ie niks beters verzinnen.

 2. Ik vraag me af of het iets te maken heeft met de digitalisering en technocratisering van het programma. Ik hoop dat de “menselijke maat” in de uitzendingen gehandhaafd kan blijven.

 3. Toch apart dat Selma en Gallyon er uit moeten bij Hart van Nederland met volgens de Mol als reden de houdbaarheidsdatum datum van de dames. Echt werkelijk schandalig omdat zo te zeggen. Had dan geregeld dat ze konden doorstromen naar iets achter de schermen. Er is niets mis met deze 2 vrouwen en ze zijn heel geliefd bij de kijker die HvN kijkt.

  Als we het dan toch over die houdbaarheidsdatum hebben dan moet de Mol eens goed naar die van Wendy van Dijk en Gordon kijken. Daar is de kijker namelijk helemaal klaar mee. Precies zoals Angela de Jong bij de overstap van Wendy zei.

  • “Houdbaarheidsdatum” kent twee vormen: THT = “Tenminste houdbaar tot” Deze limiet mag overschreden worden zonder gevaar voor de gezondheid. De kwaliteit is hoogstens wat minder (kleur, geur en smaak gaan achteruit). TGT = “Tenminste te gebruiken tot” = Die grens mag NIET overschreden worden, want dat kan gevaar opleveren voor de gezondheid. Als we deze analogie gaan toepassen, dan vallen Gordon en Wendy van Dijk wellicht tot de TGT-categorie?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*