Shula Rijxman verwacht ontslaggolf op Mediapark

Wanneer de bezuinigingen doorgevoerd moeten worden dreigt er volgens NPO-baas Shula Rijxman een ontslaggolf bij de publieke omroep.

Minister Slob meldde gisteren dat daling van reclame-inkomsten bij de STER structureel is. De NPO moet voorlopig de voor dalende Ster-inkomsten opvangen nu blijkt dat zij zelf nog 37 miljoen euro financiële reserves hebben. Deze moeten van de Mediawet eerst ingezet worden.

NPO-baas Shula Rijxman heeft afgelopen maanden gevraagd naar een extra bijdrage van de overheid nu de reclame-inkomsten bij de publieke omroep dalen. De NPO-baas stelt dat de publieke omroep anders gedwongen is om rigoureuze bezuinigingen te doen.

Slob heeft eerder aan de NPO gevraagd om met een plan te komen om de teruglopende inkomsten op te vangen. Dit heeft tot een ‘loopgravenoorlog’ op het mediapark geleid, melden ingewijden vandaag aan De Telegraaf. De NPO-top kon het niet eens worden met de verschillende omroepen over potentiële oplossingen. Volgens het dagblad heeft Arie Slob het NPO-plan binnen. Hier worden geen programmanamen genoemd, maar 40 miljoen zou volgens Rijxman op programmatische onderdelen bezuinigd kunnen worden. De bezuiningen zouden volgens Rijxman een enorme impact gaan hebben op de werkgelegenheid binnen de publieke omroep.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*