Discovery en ProSiebenSat.1 werken aan gezamenlijk videoplatform

Het nieuwe Duitse OTT videoplatform wordt in de eerste helft van 2019 gelanceerd.

Discovery en ProSiebenSat.1 willen nu met dit nieuwe videoplatform in de eerste twee jaar 10 miljoen gebruikers trekken. Ze hebben in een interview ook aangegeven dat RTL Deutchland en de publieke omroepen ARD en ZDF van harte welkom zijn om ook aan dit videoplatform mee te werken.

Discovery en ProSiebenSat.1 melden dat het nog te lanceren “baanbrekende OTT-platform” een volledig pakket met live-kanalen en on-demand content gaat bieden, inclusief lokale en Hollywood-inhoud en sport.

De service omvat een gratis door advertenties ondersteund on-demand-onderdeel en een video-on-demand-service van premium-abonnement. De SVOD-service biedt toegang tot exclusieve sporten en films.

ProSiebenSat.1 en Discovery streven er ook naar om originele inhoud speciaal voor het platform te maken en zeiden dat ze hun investeringen snel omhoog gaan trekken.

Discovery en ProSiebenSat.1 zeiden dat ze 200 mensen gaan aannemen om de ontwikkeling en lancering van dit OTT-platform te ondersteunen.

ProSiebenSat.1 en Discovery bieden al gezamenlijke content aan via 7TV, dat in oktober 2017 is gelanceerdn in oktober 2017 is gelanceerd. De nieuwe advertentieondersteunde service omvat Discovery, DMAX en TLC, evenals ProSieben, SAT.1, Kabel Eins, Sixx, ProSieben MAXX, SAT.1 Gold en Kabel Eins Doku.

De Duitse tv-markt wordt steeds meer gedomineerd door de twee grote spelers Netflix en Amazon [met respectievelijk 2,6 miljoen en 3,3 miljoen abonnees. Naar verwachting hebben beide partijen elk in 2021 meer dan vijf miljoen abonnees in Duitsland. Met de samenwerking willen de partijen één platform voor Duitse videocontent ontwikkelend.

ProSiebenSat.1 CEO Conze zei over de Discovery joint venture dat de twee bedrijven ernaar streefden om binnen twee jaar 10 miljoen gebruikers naar het nieuwe platform te trekken en dat de partners heel veel middelen en investeringen willen inzetten om te kunnen concurreren met de internationale platformen.

Max Conze (ceo ProSiebenSat.1) “Ik nodig RTL en ARD / ZDF uit om zich bij ons aan te sluiten, zodat we één Duitse kampioen kunnen worden.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*