Shula Rijxman stapt op als wethouder Amsterdam

Wethouder zorg en digitale stad Shula Rijxman (D66) legt per direct haar werkzaamheden neer. Dat heeft ze zojuist bekend gemaakt. Rijxman trad in juni vorig jaar aan als wethouder. Daarvoor was ze jarenlang bestuursvoorzitter bij de NPO. 

“Ik kom tot de conclusie dat er onvoldoende ruimte is om de dingen te doen op een manier die effectief is en die aansluit bij wie ik ben en wil zijn schrijft ze in een brief aan de raad. “Het wethouderschap in Amsterdam past minder goed bij me dan Z vantevoren heb gedacht. Ik voel me niet meer lekker in de rol en daar heb ik vandaag mijn conclusies uit getrokken.”

Rijxman kreeg veel kritiek te verduren over haar functioneren als wethouder, maar ook daarvoor als NPO-bestuurder.

7 Comments

      • Hallo Koot,,,,Wachtgeld wordt bij overheidsinstellingen altijd gegund !!!! Het is immer 1 of 2 jaar, in ’n enkel geval zelfs ’n nóg langere periode . Inderdaad ’n schande !!! Het is natuurlijk onvergeeflijke om haar überhaupt deze functie te geven…….maarja de lange arm van Gay66, sorry D66 !!!!!

  1. “Wat zorg je me nou” programma over de uitholling van de zorg in Amsterdam door politieke incompetentie en commercieel gewin

  2. Twee jaar wachtgeld? En ook nog die vertrekvergoeding van de NPO van 70K terwijl ze nog themaweken bleef organiseren? Wat een gruwelijke dief van belastinggeld.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*