Dit Was De Radio: hoe verliep de Giro555-dag op de radio?

Elke dinsdag hoor je Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen in de podcast Dit Was De Radio met verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! Deze week luisteren ze met een kritisch oor naar de Giro555-dag op de radio, een Valentijnsgrap van Mattie Valk en nostalgie vanaf het Veronica-schip.

Je vaste dosis verhalen, analyses en een gulle lach over dat fraaie medium: de radio! 

Met in aflevering 106:

  • Woensdag 15 februari was er een actiedag voor Giro555 vanwege de aardbeving in Syrië en Turkije. Maar er kwam geen gezamenlijke Radio555-dag. Waarom niet?
  • Wel was er een gezamenlijke ochtendshow van NPO FunX en NPO 3FM. Dat ging nog niet vanzelf.
  • Ook waren daar weer de BN’ers in het belpanel. Dan daar maar verslag van doen, dachten ze oa. bij SLAM, Radio538, NPO Radio 2 en 70%NL.
  • Sommige BN’ers hadden het drukker met radioverslaggevers te woord staan dan donateurs te beantwoorden. Eentje in het bijzonder!
  • En maar druk telefoneren, die BN’ers. Denk je dan. Of is dat alleen als de camera het belpanel filmt? Bas Menting van Radio538 weet meer.
  • Een andere belangrijke dag: Valentijsdag. Mattie Valk bedenkt een prank op Qmusic. Als de mannen van Nederland even een berichtje naar hun vriendin willen sturen. Een dag later blijkt dit door vele vriendinnen niet gewaardeerd te worden. Vinden wij dan wel weer leuk.
  • En we hadden weer een top-themaweek-weekje hoor. Van de 60’s tot en met de zeroes, de decennia waren allemaal geclaimd. Veronica deed de seventies, met het schip uit die seventies: de Norderney. Zelfs Arjan zond uit vanaf het schip. Maar hoe lang kunnen we nog leunen op die nostalgie?
  • Het blooperblokje zit weer vol! Met o.a. Bert Haandrikman, Tijs van den Brink, Erik de Zwart, iemand van Radio Drenthe en… Arjan Snijders! (Zeg, hou eens op met die inteelt!)
  • Dan tijd voor Syb! Vindt Syb zelf ook! Huh? Is hij live? Dit keer legt hij Stefan Stasse op de snijtafel.
  • Het slotwoord van Annemieke Schollaardt, met een A-afkondiging.


In de bonusshow voor ‘vrienden van de show’ de terugkeer van Marieke Elsinga bij de ochtendshow van Qmusic. Is Mattie & Marieke nog wel Mattie & Marieke nu Marieke een kind heeft? En Stefan Stasse is weer in het fenomeen van het Gebroken Hart gedoken. Dan bonusbloopers van oa Herman Brusselmans, een complete verbindings-meltdown op NPO Radio 1  en misschien wel weer een blooper van Mieke…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*