Shula Rijxman gaat NPO diversiteitsproject coördineren

De NPO komt in 2022 met een project over racisme/discriminatie/diversiteit, net zoals er eerder projecten zijn geweest over racisme en themaweken zoals over het klimaat.

Het nieuwe project zal onder meer moeten leiden tot een door omroepen geproduceerd themaprogramma. In het najaar van 2021 heeft Sietse Bakker in de rol van kwartiermaker alvast vooronderzoek gedaan. Voormalig NPO-voorzitter Shula Rijxman is vanwege haar ervaring en betrokkenheid op dit terrein gevraagd het project vanaf januari 2022 op te pakken. Zij wordt ingehuurd als coördinator voor de duur van vier maanden.

12 Comments

 1. Ik roep lesbisch koppel Shula en vriendin om in een zwarte wijk te gaan wonen en hand in hand door de wijk te lopen. Praktijktest hoe de witte vrouw diversiteit ervaart. Maak er een documentaire van en zend het uit op de NPO.

  Ongehoord Nederland kan zo’n dergelijk programma ook maken lijkt mij

 2. Zucht….
  Prima dat er aandacht voor is, maar projecten en themaweken….
  De kans dat het averechts gaat werken wordt steeds groter. Ik las deze reactie eens op een forum omtrent de genoemde onderwerpen:
  ‘Het kon me nooit schelen: -Het kon me nooit schelen of je LHBTIQ+ was totdat je het in mijn gezicht en de gezichten van onze kinderen begon te duwen. -Het kon me nooit schelen welke kleur je had, totdat je mijn ras de schuld begon te geven van je problemen. – Ik heb nooit om je politieke gezindheid gegeven totdat je me begon te veroordelen voor de mijne. -Het kon me nooit schelen waar je werd geboren totdat je mijn geschiedenis wilde wissen en mijn voorouders de schuld wilde geven van je huidige problemen. -Het kon me nooit schelen of je welvarend of arm was, totdat je zei dat je werd gediscrimineerd, toen ik promoveerde omdat ik harder werkte. -Het kon me nooit schelen of jouw overtuigingen anders waren dan de mijne, totdat je zei dat mijn overtuigingen verkeerd waren. Nu geef ik er om! Mijn geduld en tolerantie zijn weg. Ik ben niet de enige die zich zo voelt, er zijn miljoenen van ons die dat doen……en we hebben er genoeg van!!’

  De NPO kennende zullen de thema’s van een bepaalde kant belicht gaan worden. Vraag mij af of dit meer kwaad dan goed gaat doen.

 3. Ik lees dat er bedreigingen worden geuit via diversiteitszender Funx naar Roddelpraat. Wat is het stil bij deug npo! O wacht het wordt geuit door zwarte medemens.
  Er worden al vragen gesteld door een parlementariër

 4. In ’n normale grote-mensen wereld , wordt iemand van het niveau Rijxman na 2 maanden proeftijd gewoon ontslagen. Zoniet bij de vriendjes-kliek van de NPO . Tuurlijk niet, want wie weet heeft men elkaar ooit nog ‘ns nodig. Schandelijk beleid, maar dat weet men al jaren. Behalve bij de NPO, daar is het “vriendjes eerst” voor 1000,00 euro per dag ’n normale zaak. Bah,,,,bah,,,,,bah !!!!

  • inderdaad Bah Bah..
   de vele reacties van oa pim en Herman vdv vertolken gegarandeerd de mening van heel erg veel mensen..
   Pim vertaalde het helemaal compleet…
   de mensen worden van dit NPO gedoe ( en consorten) doodziek..
   Je kunt ook zeggen…
   De maat is overvol…
   De volgende vraag is ….: “wat nu”?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*