Serious Request zet naast 3FM ook andere zenders in

Op zondag 24 december gaan andere NPO-radiozenders ook 3FM Serious Request 2017 onder de aandacht brengen. Hierdoor wil de NPO de actie nog beter onder een grotere doelgroep brengen.

Vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn voeren de NPO radiozenders die dag gezamenlijk actie voor het goede doel. Jurgen van den Berg, Gerard Ekdom, Ab Nieuwdorp en Hans Schiffers kruipen, afwisselend, een uur lang met 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn achter de microfoon. Zo zorgen ze voor unieke radiomomenten op de laatste dag van 3FM Serious Request 2017.

NPO 3FM ft. Radio 5
NPO Radio 5-dj Hans Schiffers bijt op zondag 24 december om 11.00 uur het spits af en rolt via de draaischijf van het Glazen Huis de studio binnen om van 11.00-12.00 uur samen met Domien een uur lang radio te maken. Een ‘synchroon’ uur radio dus op NPO 3FM en Radio 5. Hans brengt wat oude fragmenten mee uit zijn tijd op, toen nog, Radio 3 en hij geeft het thema van Serious Request 2017 met muziek nog meer lading.

NPO 3FM ft. Radio 1
Om 12.00 uur neemt Jurgen van den Berg van NPO Radio 1 het stokje over Hans Schiffers en presenteert hij samen met Angelique een uur lang vanuit het Glazen Huis. Tijdens deze uitzending komt 3FM-dj Wijnand Speelman langs met een vrijwilliger van het Rode Kruis en gaan ze dieper in op het thema van Serious Request dit jaar: verscheurde families in conflict- en rampgebieden samenbrengen.

NPO 3FM ft. Radio 4
Jurgen van den Berg maakt vervolgens plaats voor NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp en van 13.00-14.00 zijn hij en Sander de ‘gastheren’ op zowel NPO 3FM als Radio 4. Ab neemt het 9-jarige talent Evander Eijsink mee die een stuk op de piano speelt. Een viooltrio brengt de werelden van 3FM en Radio 4 samen door een track van nu in een klassiek jasje te gieten.

NPO 3FM ft. Radio 2
Oud Glazen Huis-bewoner Gerard Ekdom zorgt voor het afsluitende feestelijke uur van deze gezamenlijke NPO Radio-actiedag voor Serious Request 2017 en is van 16.00-17.00 uur te gast. Natuurlijk wisselt hij ervaringen uit met Domien en haalt hij herinneringen op. Bijvoorbeeld over zijn weergaloze playback-vertolking van het nummer ‘Living Doll’ van Cliff Richard en The Young Ones. Voor het Glazen Huis trad hij al meerdere keren ‘in de huid van’ en Domien vraagt hem dat ook dit jaar te doen, mits er voldoende gedoneerd wordt natuurlijk…

Na de gezamenlijke uitzendingen gaat 3FM Serious Request ook nog gewoon door met Domien, Angelique en Sander. Tot en met kerstavond 21.00 uur maken zij non-stop live radio en tv, zijn ze continue online en houden de luisteraars op de hoogte van de acties in het land voor Serious Request.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*