Seminar: Online Video Innovaties

Diverse onderzoeken laten zien dat de kijktijd de laatste jaren sterk afneemt en steeds meer kijkers online video consumeren. Broadcastbedrijven proberen het tij te keren en richten zich nu ook op de online omgeving. Het verdienmodel in het digitale speelveld is echter een andere dan de traditionele broadcastwereld. Hoe gaan bedrijven geld verdienen aan online, terwijl zelfs het grootste videoplatform Youtube nooit winst heeft gemaakt?

Tijdens een seminar op woensdag 6 september in het Hilversumse Beeld en Geluid laten diverse sprekers de nieuwste mogelijkheden op het gebied van online video zien. Dagvoorzitter Marianne Zwagerman voelt ze vervolgens aan de tand. Hoe kan je met innovatieve toepassingen wél succesvol zijn? De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie, waarbij de sprekers met elkaar in discussie gaan. Het seminar maakt deel uit van Dutch Media Week, een zevendaags evenement waarin media in al hun facetten centraal staan, zowel voor de professional als het grote publiek.

Sprekers tijdens het seminar zijn:

Thomas Engel (The Capitals)
The Capitals is een sterk groeiende Amsterdamse app studio die ‘customer experiences’ maakt voor diverse platforms, zoals mobile en Apple TV. Onlangs werd The Capitals overgenomen door het Amerikaanse techbedrijf BAMTech, dat in Amerika direct-to-consumer streamingdiensten levert. Via The Capitals wil de onderneming nu Europa veroveren. Thomas Engel laat 6 september zien wat we kunnen verwachten op het gebied van online streamingdiensten en waarom consumenten daar geld voor over hebben.

Ralf Verhoef (Angry Bytes)
Het digitale bureau Angry Bites is actief op het gebied van web-toepassingen, zoals second screen en Hbbtv, voor onder meer Radio 538, BNN-VARA, NTR, NPO, SBS en Talpa. Tijdens zijn sessie vertelt Verhoef over de mogelijkheden om de tv-kijker nog meer bij programma’s te betrekken en zelfs mee te laten spelen.

Lucas van der Eerde (Zoomin.TV)
Het Amsterdamse digitale mediabedrijf Zoomin.TV startte in 1999 Tegenwoordig heeft het videobedrijf wereldwijd 250 medewerkers en is het uitgegroeid tot één van de grootste online videobedrijven ter wereld. Lucas van der Eerde is countrymanager van de Benelux en werkte hiervoor bijna10jaar lang bij Viacom International. Als geen ander heeft hij gezien hoe online video steeds belangrijker is geworden. Vorige week noemde Zoomin.tv in het Financieel Dagblad ‘de RTL van binnenkort’, doelend op de trend dat jongeren alleen nog maar naar filmpjes kijken op Facebook, Instagram of Youtube.

Jelle Kolleman (MADE.FOR.DIGITAL)
Samen met MediaMonks lanceerde Kolleman in 2015 MADE.FOR.DIGITAL. De onderneming is actief op het gebied van digitale content, zoals 360video en webcommercials. Het bedrijf werkt voor grote internationale klanten als Uber, Snapchat, Nivea en Volkswagen. In zijn sessie laat Kolleman zien wat de nieuwste mogelijkheden zijn en hoe adverteerders online video advertising in kunnen zetten.

David Behrens (Ping Media)
Behrens werkte lange tijd voor diverse omroepen, zoals RTL, KRO en NPS. In 2010 startte hij met een partner een online videobureau. Al snel specialiseerde Ping Media zich in interactieve en personalized videoproducties. Het bedrijf maakt tegenwoordig infomercials, promo’s en how-to video’s voor onder meer HBO, T-Mobile, Telfort, KPN en Videoland. Behrens laat aan de hand van cases zien hoe je met video een hoog engagement bij je publiek kan creëren.

Het seminar ‘Online Video Innovaties’ is gratis toegankelijk. Meer informatie en aanmelden kan via http://www.dutchmediaweek.nl/online-video-innovaties/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*