Selectie Gouden Kalf voor Beste Interactive zijn bekend

De tien kanshebbers op het Gouden Kalf voor Beste Interactive zijn bekend. Deze interactieve mediaproducties zijn door de vakjury geselecteerd uit het rijke aanbod aan o.a. games, virtual reality film en multimediale producties. De tien producties zijn te zien in de gratis toegankelijke Interactive Expo tijdens het Nederlands Film Festival (27 september t/m 5 oktober), naast een installatie van Douwe Dijkstra en Dries Depoorter. Het Interactive-programma viert de Nederlandse digitale mediaproductie en laat het publiek in Utrecht interactieve verhalen beleven en nadenken over de impact van technologie op onze samenleving.

Centraal in de categorie Interactive staan nieuwe vormen van verhalen vertellen en de interactie tussen het publiek en mediatechnologie. De jury heeft de producties beoordeeld op impact, artistieke waarde en innovatieve verhaalvorm.

De geselecteerde producties:

  • Dance Tonite – Jonathan Puckey & Roel Wouters (Google & Studio Puckey)
  • #DearCatcallers – Noa Jansma (Noa Jansma Producties)
  • Echoes of IS – Tessa Pope (Submarine Channel)
  • De Industrie – Mirka Duijn (Submarine Channel & VPRO)
  • KIN – Arjan van Meerten & Sven Neve (House of Secrets)
  • Meet the Soldier – Teddy Cherim (Wolf Street)
  • De Migrant – Anaïs López (Prospektor)
  • De Stoel van de Laatste Jaren – Jessie van Vreden & Anke Teunissen (Pieter van Huystee Film & TV)
  • A Temporary Contact – Sara Kolster & Nirit Peled (Arte France)
  • VR Watersnoodsramp 1953 – Kuba Szutkowski (Studio Maslow & Streekmuseum Goeree-Overflakkee)

Uit deze selectie worden drie producties genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Interactive 2018. De nominaties worden op dinsdag 2 oktober bekendgemaakt tijdens de NFF Interactive Gouden Kalf Avond op het Nederlands Film Festival. Tickets hiervoor zijn binnenkort verkrijgbaar via www.filmfestival.nl. De uiteindelijke winnaar van het Gouden Kalf wordt bekendgemaakt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op vrijdag 5 oktober.

Het thema van het Interactive-programma van het NFF dit jaar is Our Brave New World, waarbij de hoopvolle, utopische en duistere facetten van nieuwe beeld- en mediatechnologieën onder de loep worden genomen. Dit thema komt terug in de unieke interactieve installatie Life in a Virtual Panopticon van kunstenaars Douwe Dijkstra en Dries Depoorter. Naast de Interactive Expo beslaat het Interactive-programma participatieve evenementen, verschillende internationaal vermaarde sprekers en expertdiscussies. Het hele publieks- en professionalsprogramma van Interactive is vanaf begin september te vinden op www.filmfestival.nl/interactive.

De Interactive Expo is een samenwerking met IMPAKT en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Expo is van vrijdag 28 september t/m donderdag 4 oktober dagelijks kosteloos te bezoeken in de Academiegalerie (Minrebroederstraat 16) en IMPAKT Headquarters (Lange Nieuwstraat 4) van 12:00 tot 20:00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*