Selectie Gouden Kalf Digitale Cultuur 2024 bekend en introductie Gouden Kalf van het Publiek voor Lange Documentaire

Voor de Gouden Kalf Competitie voor Beste Digitale Cultuurproductie 2024 zijn tien projecten geselecteerd die het publiek tijdens het Nederlands Film Festival kan ervaren van 20 t/m 26 september in Bibliotheek Utrecht op de Neude. De werken maken deel uit van de expositie Storyspace waar alles draait om vernieuwende en originele verhalen. De uitreiking van het Gouden Kalf Digitale Cultuur 2024 vindt plaats tijdens het EY Gouden Kalveren Gala op 27 september. Op deze avond wordt ook het nieuwe Gouden Kalf van het Publiek Lange Documentaire gelanceerd voor de best bezochte Nederlandse documentaire in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters. Dit nieuws werd vandaag tijdens de persdag van het Nederlands Film Festival bekendgemaakt.
 
Selectie Gouden Kalf Digitale Cultuur 
Dit jaar komen tijdens Storyspace verhalen tot leven met VR-documentaires en -ervaringen, immersieve installaties, gaming en performances. In deze werken loop je door digitale droomlandschappen, scroll je door aangrijpende oorlogsverhalen, speel je als je eigen schaduw en onderzoek je de menselijke verbinding in dit digitale tijdperk. Uit de tien hieronder vermelde producties nomineert de jury drie projecten die meedingen naar het Gouden Kalf voor Beste Digitale Cultuurproductie 2024 waarvan de uitreiking op 27 september is.

De geselecteerde producties (alfabetisch), maker(s) en productiebedrijf
Anouschka – Tamara Shogaolu (Ado Ato Pictures, Ado Ato Interactive) 
Dans Dans Revolutie – Lisa Weeda, BrotherTill (Theater Bellevue) 
Eigengrau Pavilion – Zalán Szakács (Zalán Szakács) 
Emoticons Don’t Have Wrinkles – Luna Mauer (Luna Mauer) 
Floating with Spirits – Juanita Onzaga (Cassette For Timescapes, Tarantula, Studio Biarritz) 
Flow – Adriaan Lokman (Valk Productions) 
Reinforced Learning – Jeroen van Loon (Studio Jeroen van Loon) 
SCHiM – Ewoud van der Werf, Nils Slijkerman (Extra Nice) 
Shadowtime – Sister Sylvester, Deniz Tortum (Institute of Time) 
Songs for a Passerby – Celine Daemen (Silbersee)

Gouden Kalf van het Publiek Lange Documentaire 
Vanaf de komende festivaleditie zijn er twee publieksprijzen: het Gouden Kalf van het Publiek Speelfilm en het Gouden Kalf van het Publiek Lange Documentaire. De twee publieksprijzen worden uitgereikt aan de producent van de best bezochte speelfilm en best bezochte lange documentaire in de bioscopen en filmtheaters tussen 1 september 2023 tot en met 31 augustus 2024. Eerder dit jaar kondigde het Nederlands Film Festival nieuwe Kalveren aan voor series.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*