Sarah Sylbing treedt toe tot hoofdredactie VPRO

Anouk Kamminga, Sarah Sylbing en Willem van Zeeland ©Keke Keukelaar

Sarah Sylbing zal per 1 november samen met Anouk Kamminga en Willem van Zeeland de driekoppige hoofdredactie van de VPRO vormen. Zij neemt daarmee de plaats in van Stan van Engelen die als eindredacteur terugkeert naar de VPRO-programmavloer. Met de komst van Sarah Sylbing, maker van onder meer de bekroonde documentaireseries Schuldig en Klassen, maakt de VPRO een vliegende start in de nieuwe concessieperiode volgend jaar.


Stan van Engelen kondigde afgelopen mei, na tien jaar hoofdredacteurschap, aan eind dit jaar terug te treden als lid van de hoofdredactie van de VPRO om weer dichter naar het maken te gaan. ‘Met haar ruime ervaring als maker, scherpe journalistieke blik en grote maatschappelijke betrokkenheid is Sarah Sylbing een grote aanwinst voor de VPRO. Ik ben enorm verheugd dat zij mij gaat opvolgen en samen met Willem van Zeeland en Anouk Kamminga de hoofdredactie van de VPRO zal gaan vormen’, aldus Stan van Engelen.

Sarah Sylbing: ‘De VPRO is een eigenzinnige en geëngageerde omroep – twee eigenschappen waar ik me erg bij thuis voel. Ik verheug me erop om samen met al die talentvolle makers te werken aan een toekomstgerichte omroep, vol programma’s die verrassen, opschudden, ontroeren of laten lachen.’

Sarah Sylbing is geen onbekende voor de VPRO. Vanaf 2009 werkte ze regelmatig voor de omroep voor programma’s als MetropolisBikkels en Tegenlicht. ‘Fantastisch dat we Sarah bij onze hoofdredactie kunnen voegen’, aldus algemeen directeur Lennart van der Meulen. ‘Haar komst is weer een flinke stap op weg naar een uitgesproken en meer inclusief mediabedrijf. Zij gaat ons zeker helpen om een nieuwe generatie te bereiken met typische VPRO-programma’s.’

Over Sarah Sylbing
Sarah Sylbing (1980) groeide op in Amsterdam, als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Na haar propedeuse Spaans en doctoraal Film & Televisiewetenschap haalde ze een master Journalistiek. Sindsdien werkt ze als regisseur en journalist voor radio en televisie en won daarmee vele prijzen, waaronder de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf. Met de serie Schuldig werden Sarah Sylbing en co-regisseur Ester Gould Journalist van het Jaar 2016.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*