Samenwerking Beeld en Geluid en Persmuseum krijgt gestalte

Op 3 mei aanstaande, op de Dag van de Persvrijheid, zal de samenwerking tussen het Persmuseumen het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ook op papier gestalte krijgen: dan worden de uitgangspunten voor de fusie van beide organisaties ondertekend.

Beeld en Geluid als het Persmuseum ontwikkelen gezamenlijk een programma van activiteiten waarbij de rol van de journalistiek binnen de maatschappij centraal staat. Een belangrijk uitgangspunt van dit programma is het gesprek met de bezoeker. Daarom kun je nu op de Newswall bij Beeld en Geluid aangeven welke rol speelt nieuws in jouw leven. Ben jij een nieuwsjunkie of nieuwsmijder?

Nieuws is er 24/7. Voor het laatste nieuws zijn we niet meer aangewezen op de ochtendkrant of het journaal op radio en televisie. Dankzij Twitter en Facebook zijn we direct op de hoogte van breaking news. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor de stroom van nieuwsberichten te negeren. Zij kunnen geen slecht nieuws meer verdragen of wantrouwen de journalistiek en de manier waarop nieuws wordt gemaakt. Maar kun je de wereld nog wel begrijpen als je het nieuws uit je leven bant? Beeld en Geluid wil graag weten hoe jij hierover denkt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*