Samenvattingen Eredivisie blijven te zien bij de NOS

De samenvattingen van de Eredivisie zijn ook de komende drie seizoenen bij de NOS te zien. De verbintenis met Eredivisie Media & Marketing (EMM) is verlengd en loopt nu tot en met het seizoen 2024/’25. Dit houdt in dat de samenvattingen van de Eredivisie de komende jaren op dezelfde, vertrouwde wijze bij de NOS te zien zijn. Zowel op de televisie als online. Hetzelfde geldt voor de live-verslaggeving op de radio bij NOS Langs de Lijn.

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS, is erg tevreden over deze nieuwe verbintenis: “De Eredivisie is en blijft de belangrijkste competitie voor de Nederlandse voetballiefhebber. Met onze Eredivisie-uitzendingen bereiken we wekelijks zo’n vier miljoen mensen. Onze twaalfde man. Die belangstelling geeft de relevantie aan die het logisch maakt dat we als NOS en publieke omroep ook de komende drie seizoenen voor het Nederlands publiek het Eredivisiebaken zijn. Met de samenvattingen op televisie – met het bord op schoot – maar ook online via de NOS-app en onderweg via Langs de Lijn en NPO Start blijft de Eredivisie de komende jaren bij ons op alle denkbare platforms te volgen.”

EMM-directeur Frank Rutten is verheugd met de nieuwe verlenging van de langdurige samenwerking. “Het is uitstekend nieuws voor alle Eredivisieliefhebbers dat ieders favoriete club ook de komende jaren op de vertrouwde wijze gevolgd kan worden. Niet alleen live bij ESPN, maar ook via de populaire Eredivisie-uitzendingen van Studio Sport, op de radio in Langs de Lijn en steeds uitgebreider via de online-kanalen van zowel NOS als ESPN”, aldus Rutten.

Ook komend voetbalseizoen zendt de NOS op vrijdag, zaterdag en zondag NOS Studio Sport Eredivisie uit, met samenvattingen en nabeschouwingen van alle wedstrijden. Het voetbalweekend wordt traditioneel afgesloten in NOS Studio Voetbal op zondagavond. Ook zijn de samenvattingen van de Eredivisiewedstrijden te zien via NOS.nl en de NOS-app en zijn de mooiste acties en goals te volgen via de social media-accounts van @NOSSport. Ook staat de NOS iedere zondag Langs de Lijn, met live-verslaggeving op NPO Radio 1. 

Eredivisie en de NOS

De Eredivisie en de NOS kennen een lange geschiedenis. Op 5 april 1959 was de eerste uitzending van Sport in Beeld, de voorloper van NOS Studio Sport. Hele generaties zaten sindsdien op zondag ‘met het bord op schoot’ voor de televisie voor de samenvattingen van de Eredivisie. De uitzendingen van de NOS rondom de Eredivisie trekken wekelijks een breed publiek van zo’n vier miljoen mensen. De zondagavondeditie om zeven uur is met gemiddeld 1,7 miljoen kijkers het populairst.

4 Comments

 1. Erg jammer dat de NOS nog steeds mag bieden op supercommerciële sportrechten. Je misbruikt belastinggeld en het drijft de prijs op, zodat commerciële zenders moeten afhaken. En dat alles voor wat? Je bord op schoot fabel?

  • @Opa Fladder: ik denk dat de rechten zijn verlengd tot en met het seizoen 2024/2025 omdat dan ook het 12 jarige contract dat destijds met Fox Sports is afgesloten en door ESPN is voortgezet ook afloopt! Dan loopt dat gelijktijdig af. En dan kunnen zowel de rechtstreekse beelden en samenvattingen gelijktijdig weer verkocht worden.

   Heel veel eredivisiewedstrijden zoals FC Emmen-RKC Waalwijk of FC Groningen-Fortuna Sittard(tenzij je supporter bent van een van deze clubs)zijn niet de moeite waard om live te bekijken! Je hebt een punt dat kennelijk alleen een publieke omroep als de NOS het geld heeft om deze samenvattingen uit te zenden.

   Ik ben wel blij dat de samenvattingen zondagavond nog 3 jaar lang om 19.00 te zien zijn! Bij heel veel eredivisiewedstrijden is een kwartiertje wel voldoende. Daarnaast vind ik het ook mooi dat Henry Schut en Hugo Borst ook nog 3 jaar lang zondagmiddag met langs de lijn mogen doorgaan. Als zij dat zelf willen uiteraard.

  • De NPO moet gewoon alleen maar programma’s maken waar niemand naar wil kijken en luisteren. En dan opheffen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*