NOS Nieuws van de Week start bij lokale omroepen 

Vanaf deze week is het NOS Nieuws van de Week: journaal in makkelijke taal te zien bij Den Haag FM, Bollenstreek Omroep en Omroep Venlo. Het gaat om een experiment waarbij de omroepen het wekelijkse journaal voor een bepaalde periode gaan uitzenden. Tot nu toe was het NOS Nieuws van de Week alleen nog online te zien.

De verspreiding van het NOS Nieuws van de Week gaat momenteel via taaldocenten naar mensen die taallessen volgen. In de klas kunnen ze de journaals bekijken en bespreken. Voor de NOS was dit meteen een goede manier van feedback ontvangen om de journaals verder te kunnen verbeteren.

Giselle van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws: “Het is een interessante en enerverende zoektocht hoe het Nieuws van de Week voor de doelgroep het beste tot zijn recht komt. De vorm hebben we inmiddels goed in de vingers, het is nu nog een uitdaging hoe we de doelgroep nog beter kunnen bereiken. We zijn blij dat we hierin met de lokale omroepen van Den Haag, De Bollenstreek en Venlo kunnen samenwerken.”

Journaal in makkelijke taal
In november is de NOS gestart met het publiceren van het NOS Nieuws van de Week, een wekelijks journaal in makkelijke taal. In Nederland hebben bijna 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Voor hen is dit journaal bedoeld. In elke aflevering komen drie nieuwsonderwerpen aan bod die worden verteld in makkelijke taal. Ook houden de makers rekening met de toon, het tempo, het gebruik van video’s en de vormgeving.

NOS Nieuws van de Week
Vanaf woensdag 25 mei t/m woensdag 29 juni, elke werkdag tussen 00.00 en 07.00 uur en tussen 12.00 en 18.00 uur, behalve op woensdag (tot 17.00 uur) en op vrijdag (tot 16.00 uur), tv zender Den Haag FM

Vanaf donderdag 26 mei t/m donderdag 7 juli, elke donderdag tussen 19:00 uur en 00:00 uur, BO TV


Vanaf zaterdag 28 mei t/m zaterdag 2 juli, elke zaterdag om 17:45-17:55 uur, Omroep Venlo
Online
Elke woensdag (m.u.v. schoolvakanties) vanaf 17.00 uur op 
YouTube

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*