Sam Altman is weer terug bij OpenAI

Sam Altman maakt zijn comeback bij OpenAI en neemt opnieuw de leiding als CEO. Deze stap lijkt de toekomst van het bedrijf achter ChatGPT te stabiliseren, die eerder wankel leek door een interne rebellie. De situatie escaleerde nadat het bestuur Altman afgelopen vrijdag om onbekende redenen ontsloeg, wat leidde tot chaos en Altmans overstap naar Microsoft. Dit ging gepaard met de dreiging dat veel personeelsleden hem zouden volgen.

De New York Times meldt dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar Altmans leiderschap bij OpenAI. Bijna het gehele bestuur dat hem ontsloeg, treedt af en een interimbestuur wordt aangesteld.

1 Comment

  1. Best wel een ingewikkeld (en schimmig) verhaal.

    Open AI is ruim tien jaar geleden opgericht als een nonprofit organisatie. Toen kwam er een aparte commerciële tak bij dat ChatGPT ontwikkelde en waar Altman de leiding over kreeg en meer wilde ontwikkelen dan het bestuur. Hij werd ontslagen door het nonprofit-bestuur en werd binnengehaald door Microsoft dat inmiddels 49% van de aandelen had van Open AI. Altman nu terug en wil krachtig verder en het oude bestuur is opgestapt. Ga daar maar erwtensoep van koken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*