Nieuwe reeks van zes Telefilms vanaf donderdag 18 januari wekelijks op NPO 3

Een nieuwe reeks van zes Telefilms, met cultureel diverse verhalen, is vanaf donderdag 18 januari wekelijks te zien op NPO 3.

do 18 jan, 20.30 uur: TRIQ SALAMA
In de roadmovie Triq Salama, het regiedebuut van Najib Amhali, reist Nadia Messaoudi samen met haar hele gezin in het uiteenvallende busje van haar vader naar een bruiloft in Marokko. In de hoop haar verloofde aan haar ouders te kunnen voorstellen, probeert Nadia gedurende de reis de band met haar afstandelijke moeder te verstevigen. Iets wat niet gemakkelijk gaat. En wanneer de reis onverhoopt allerlei andere familieproblemen boven water haalt, is het nog maar de vraag of moeder en dochter zich kunnen herenigen.
Cast: Hajar Fargan, Fatima Bax, Omar Ahadaff, Redouan Azmi, Marouane Meftah, Asma El Mouden, Nizar El Manouzi, e.a. Regie: Najib Amhali, scenario: Sofie Tseng, naar een verhaal van Nora Akachar, producent: NL Film, omroep: EO.

do 25 jan, 20.30 uur: DE VAANDELDRAGER VIJF
Bij de onthulling van Rembrandts De Vaandeldrager in het Rijksmuseum, stormen vijf gemaskerde figuren binnen en gijzelen het kunstwerk van 175 miljoen euro. Ze dreigen het schilderij te vernietigen tenzij hun vriendin Debbie, een slachtoffer van het Toeslagenschandaal, haar dochter om twaalf uur terugkrijgt. Ondertussen verbergen de staatssecretaris van Cultuur, zijn woordvoerster en de museumdirectrice zich in het toilet, waardoor de actievoerders in een onverwachte gijzelingssituatie belanden die Nederland in spanning houdt.
Cast: Sabri Saddik, Jorabelle Lukoki, Bright O Richards, Mirjam Stolkwijk, Eelco Smits, Malou Gorter, Valentijn Benard, Asma El Mouden, Bas Keijzer, Poal Cairo, Juliette van Ardenne, Niels Kuiters, e.a. Regie: Joost van Hezik, scenario: Joost van Hezik & Shariff Nasr, producent: Hazazah Pictures, omroep: KRO-NCRV.

do 1 feb, 20.30 uur: PULANG
De goedbedoelende maar impulsieve Agus (32) neemt zijn puberdochter Robin (14) voor de zomervakantie mee naar zijn ouders in de Molukse wijk. Hier hoopt hij hun vader-dochterrelatie te verbeteren en de verhollandste Robin kennis te laten maken met de Molukse cultuur: het vechtvliegeren, eten, de muziek, saamhorigheid en spiritualiteit. Maar onverwerkte trauma’s binnen de familie zetten hun relatie op scherp, waarbij vader en dochter steeds verder van elkaar af dreigen te drijven.
Cast: Joenoes Polnaija, Joy Esschendal, Nel Lekatompessy, Alexander Lekatompessy, Gerson Oratmangoen, Jenahro Lewerissa, Gillis Biesheuvel, Martijn Apituley, Esther Scheldwacht, Denise Aznam, Francois Pical. e.a. Regie: Martin Schwab, scenario: Raoul Groothuizen, naar een idee van Natasja Pattipeilohy en Raoul Groothuizen, producent: Keplerfilm, omroep: BNNVARA.

do 8 feb, 20.30 uur: HAPPY PALACE
Een dark dramady over de wereld voor en achter het doorgeefluik van Chin. Ind. familierestaurant Happy Palace. Na het overlijden van vader Chang komt het slechtlopende restaurant in handen van zijn kinderen Yung Ling (34) en Lok Man (32). Maar samenwerken als een geoliede machine is er niet bij; het oud zeer tussen broer en zus laait hoog op als ze in hun oude rolpatronen vervallen. Net als Yung Lings liefde voor het traditionele Chinese eten het restaurant lijkt te redden, verschijnt een malafide achtertante ten tonele. Wie of wat moet geofferd worden zodat de familie Wu écht verder kan?
Cast: Donna Tang, Tenzing Woing, Aaron Wan, Mei-Ling Wan, Chloe Cheung, Lisa Man, Steef Cuijpers, Joep Vermolen, Yassine Chigri, Valentijn Benard, e.a. Regie: Nicole van Kilsdonk, scenario: Ilse Ott & Yan Ting Yuen, producent: FIXY, omroep: NTR.

do 22 feb, 20.30 uur: PARIA
Wanneer een gevluchte familie uit Ghana eindelijk een woning krijgt toegewezen in een mooie buurt in Nederland, lijkt hun droom van een nieuw leven compleet. Maar wanneer de vader angstaanjagende gebeurtenissen begint waar te nemen in hun huis, blijkt het juist de start van een verontrustende nieuwe nachtmerrie.
Cast: Emmanuel Ohene Boafo, Kimberley Agyarko, Aminata Soumaoro, Martijn Nieuwerf, Rian Gerritsen, Thomas Höppener, Micha Hulshof, Michiel Kerbosch, Joke Tjalsma, Mara van Vlijmen, Maeve van der Steen, Bram Flick, e.a. Regie: Edson da Conceicao, scenario: Philip Delmaar, producent: IJswater Films, omroep: VPRO.

do 29 feb, 20.30 uur: CASTING CALL
Amir koestert een ambitieuze droom: hij wil succesvol acteur worden. Ondanks zijn talent blijft hij onopgemerkt, vooral omdat zijn gezicht consequent wordt geblurd bij de enige rollen die hij krijgt in de tv-show Meld Misdaad. Gefrustreerd neemt hij ontslag en meldt zich bij een grote, internationale auditie in Brussel. Daar, in zijn zoektocht naar erkenning, wordt Amir door zijn ongeduld echter geconfronteerd met de onderwereld. Een wereld die hij tot dan toe alleen kende uit de stereotiepe rollen die hij eerder vertolkte. Dit staat zijn pad naar roem en succes duidelijk in de weg.
Cast: Ahmed Bouyaghroumni, Nabil Mallat, Issaka Sawadogo, Sinem Kavus, Steef Cuijpers, Anita Donk, Miracle van de Ruit, Nora Dari, Céline De Waele, e.a. Regie: Sharif Abd el Mawla, scenario: Beri Shalmashi & Sharif Abd el Mawla, producent: Keplerfilm, omroep: AVROTROS.

Alle Telefilms zijn voorzien van audiodescriptie via de Earcatch app Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft wat er in beeld te zien is, waardoor het verhaal beter is te volgen. De  Earcatch app is gratis te downloaden in de App store of Google Play.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*