Ex 3FM DJ Sander Hoogendoorn: “Het vuurtje was een beetje weg”

In een nieuwe aflevering van de media podcast ‘De Broadcast’ is ex 3FM en huidig Radio Veronica DJ Sander Hoogendoorn te gast. Sander vertelt in de podcast dat hij bij Radio Veronica het vuurtje weer heeft gevonden “Toen ik bij 3FM weg ging was mijn ego een beetje gekrenkt, het vuurtje was ook een beetje weg. Toen kwam Veronica, en daar vond ik dat weer”, aldus de DJ.

Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen doorlopen, zoals te doen gebruikelijk, de rijke radio loopbaan van hun gasten en in deze aflevering is dat Sander Hoogendoorn. Hij werkte van 2010 tot 2020 bij 3FM. Hij maakte daar veel programma’s, zat in het Glazen Huis, won een Marconi Award en presenteerde enkele jaren de ochtendshow voor de zender. Hoewel dat laatste geen ambitiedoel was voor hem “Ik heb ook nooit de ochtend geambieerd, zoals andere jocks. Dat heb ik nooit gehad”, zegt Sander in ‘‘De Broadcast’. Sander was nog betrokken bij 3FM toen de luistercijfers hoog waren, maar heeft ook de mindere tijden bij de zender meegemaakt. Hij zegt daarover “Ik denk dat wat er met 3FM is gebeurd dat dat echt een soort perfect storm was. Alles wat er mis kon gaan, zowel extern als intern, ging mis. Ik vind het moeilijk om in het huidige landschap 3FM nu een plek te geven”, aldus de ex 3FM jock. Hij vervolgt “Dat vind ik heel moeilijk te beantwoorden en dat is ook 1 van de redenen dat ik wel weg wilde”.

Tegenwoordig hoor je Sander Hoogendoorn elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur bij Radio Veronica. Radio Veronica kent ook een lastige periode, is zowel van eigenaar als zenderbaas gewisseld en de luistercijfers staan onder druk maar zegt Sander “Het voelt wel alsof de storm voorbij is en we dat we nu weer rustig koers kunnen zetten. Om in Veronica termen te blijven”.

Voor de rest van Sander zijn mooie verhalen luister je vanaf vandaag naar ‘De Broadcast’. Te beluisteren via de bekende podcastapps, via debroadcast.nl of met beeld op ons Youtube kanaal. 

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Marieke Elsinga, Renze Klamer, Eddy Keur, Henny Huisman en Toine van Peperstraten hebben al deelgenomen. De volgende gast is TV Presentator Eddy Zoey.

8 Comments

 1. slechte dj die hooguit op de avond wat kan toevoegen. prima voor het huidige vara-onica maar als ze daar weer luisteraars willen zou ik hem weg sturen

  • Vara-onica 🙂 Dat is een goeie.

   Iedere keer toch weer dat verhaal dat de jeugd nieuwe muziek zou ontdekken bij 3FM. De laatste keer dat ik muziek had ontdekt, was in 1989 toen Stenders met nieuwe muziek kwam. Nieuwe muziek haal je overal, zelfs Bandcamp en inderdaad instagram. Maar ik ben er geen dag minder radio door gaan luisteren. Sterker nog, ik kijk radio. Op mijn smart TV zit de NPO op en ik kijk iedere dag 3FM.

   • Oh ben jij dat. Ze vroegen zich al af wie die ene kijker toch was.

    Oh ja, die “nieuwe” muziek van 3FM, die horen de jeugd daar niet want de jeugd luistert niet naar radio, laat staan 3FM. (“Wat is dat trouwens, FM? Zit dat op mijn telefoon? En waar zijn dan 1FM en 2FM?)

    De jeugd haalt haar nieuwe muziek natuurlijk gewoon van Spotify, Youtube, TikTok en inderdaad Instragram. Daar hebben ze geen belegen radiozender voor nodig. Daar je immers geen instant muziek die jij wilt horen, maar vooral een hoop geklets, reclame, nieuws-en weerberichten en als ze dan eens muziek draaien is het meestal niet wat jij wilt horen. Dus waarom dan nog naar die onzin luisteren als er veel betere en handiger alternatieven zijn?

    Gezien de luistercijfers doet de jeugd dat dus ook niet. Gelijk hebben ze.

  • Precies, net bij de top 1000 moest ie ook weer op een geniepige manier laten weten wat ie van Wilders vond door MotherF….r van Rage against Machine te laten horen. Waardeloze DJ net al die Frank van ellende ( zo noem ik ‘m) Veronica is een zender geworden van geflopte dj’s op Marisa en Rob Stenders na.

 2. Veronica, 538 en 3fm kunnen beter ophouden.
  De frequentie van 3fm kan naar radio 5.
  Veronica kan misschien eens met 192 radio en tv gaan praten. Die weten hoe met de erfenis van deze zeezender om te gaan.
  538 ach ja die zullen we niet missen .

 3. Dat het vuurtje een beetje weg was had ie als flinke jongen eerder hardop moeten zeggen. En wat als ie weggaat bij Veronica zegt dan weer dat het vuurtje weg was?
  Zegt inderdaad iets over hem.

 4. Sander Hoogendoorn is een gezellige en geweldige DJ. Prettig om naar te luisteren, verstand van muziek en brengt het op een hele mooie manier. Geen schreeuwerd, altijd leuk en netjes. Hopelijk kan Sander en mag hij nog heel erg lang blijven. Sander is voor mij een topper!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*