Iconisch autoprogramma Top Gear stopt definitief

Het populaire BBC-programma Top Gear zal voorlopig niet terugkeren op televisie vanwege een ongeluk dat zich voordeed tijdens de opnames. Presentator Andrew ‘Freddie’ Flintoff liep vorig jaar verwondingen op.

De Britse omroep heeft aangekondigd dat dit teleurstellend nieuws zal zijn voor de fans, maar dat het de juiste beslissing is. Ze hebben echter verduidelijkt dat de internationale formats en tijdschriften van het programma wel zullen doorgaan. Sinds 2019 waren Flintoff, Paddy McGuinness en Chris Harris de gezichten van dit bekende autoprogramma. In december 2022 raakte Flintoff gewond, onder andere aan zijn gezicht, tijdens een rit op het testcircuit. Als gevolg daarvan werd het 34e seizoen van het programma stilgelegd.

Onlangs hebben de BBC en Flintoff een schikking getroffen, waarvan het exacte bedrag niet is onthuld. Volgens de Britse krant The Sun gaat het om ruim 10 miljoen euro. De BBC heeft aangekondigd dat ze de samenwerking met de drie presentatoren in andere projecten zullen voortzetten, maar details over deze projecten zijn nog niet bekendgemaakt.

2 Comments

  1. Het alternatief voor meer een inhoudelijke auto-tv auto programma,waar ik globaal 25 jaar naar kijk via:Auto-Mobil via:VOX.de en via:mijn Schotel via de Astra 19.2 in de orbiterbaan.En via:YouTube.nl Die Auto DOKTOREN:geven weer de technologische werking van de auto-componenten,en vooral het oplossen van auto-storingen.En zo’n autoTV ontbreekt bij de NPO/Commerciële TV omroepen.

  2. Helaas, verkeerde foto.
    Dit is het oude team, dat het programma al sinds 2015 niet meer maakt voor de BBC.
    V.l.n.r. Richard Hammond, Jeremy Clarkson, James May en The Stig.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*