Ruud Hendriks: ‘Moslims zijn zwaar onderbedeeld binnen de publieke omroep’

Ruud Hendriks vindt dat de publieke omroep nog lang niet een afspiegeling is van de maatschappij is. Dat meldt hij in de uitzending van Het Mediacapitool.

Hendriks: ‘De samenstelling van de maatschappij is voortdurend aan verandering onderhevig. Er zijn ook steeds meer mensen die niet meer in een hokje geplaatst willen worden. die bijvoorbeeld moslim zijn en tegelijkertijd heel rechts.’

Nederland telt meer dan een miljoen inwoners met een moslimachtergrond. Deze komen echter volgens hem te weinig aan bod. ‘De publieke omroep is een uniek bestel, dat zeker ook veel voordelen heeft. Maar ik denk dat moslims zwaar onderbedeeld zijn binnen de Nederlandse publieke omroep. Het is nog lang niet een afspiegeling van de maatschappij’, aldus Hendriks.

Bekijk hieronder het fragment uit Het Mediacapitool:

4 Comments

  1. Ik denk dat de NPO niet veel moeite doet omdat de meeste moslims (Turken, Marokkanen) naar zenders van hun thuisland kijken

  2. Als je moslims zendtijd wil geven weet je op voorhand dat dit religieuze propaganda gaat worden en daar zitten 17 miljoen NL niet op te wachten Los van dat kijken moslims geen Nederlandse TV. Het zou de NPO sieren beter de rechterzijde van de Nederlandse kijker eens te bedienen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*