Ruim twee miljoen kijkers voor 2022-editie van The Passion

Het verhaal van The Passion trok donderdagavond 14 april ruim 2,2, miljoen kijkers. KRO-NCRV liet tijdens de live-uitzending vanuit Doetinchem onder leiding van verteller Ruud de Wild weer een actuele versie van het paasverhaal zien. Het thema ‘Alles komt goed?!’ was een belangrijke en hoopvolle boodschap in deze twaalfde editie. De boodschap stond in het paasverhaal centraal en in de processie die zich dit jaar richtte op jongeren. Online kwamen kijkers ook bijeen in een virtuele processie en liepen 14.5000 kijkers mee uit heel Nederland. Dit jaar eindigt het niet bij de opstanding van Jezus, maar krijgt het verhaal een vervolg op donderdag 26 mei met The Passion Hemelvaart

De actuele vertelling van Ruud de Wild, bekende muzieknummers en de veroordelingsscene aan de talkshowtafel van Jeroen Pauw bleven niet onopgemerkt door kijkers bleek uit de duizenden social media reacties. Er waren waren er door heel Nederland honderden initiatieven om samen te kijken. Nieuw dit jaar was PassionTalk die direct na de uitzending op NPO 1 Extra werd gepresenteerd door KRO-NCRV presentator Klaas van Kruistum.


KRO-NCRV Directievoorzitter Peter Kuipers: “Deze Passion laat zien dat we in deze donkere dagen behoefte hebben aan hoop. Met dit eeuwenoude verhaal zijn opnieuw kijkers met elkaar verbonden. Door het verhaal, de vele initiatieven om samen te kijken en de groep jonge kruisdragers, waaruit vriendschappen voor het leven zijn ontstaan. Opvallend is dat er veel jonge kijkers waren voor deze editie van The Passion: zo geven we als KRO-NCRV het paasverhaal met de boodschap ‘Alles komt goed?!’ door aan nieuwe generaties. Ik kijk uit naar The Passion Hemelvaart waarin de boodschap vertrouwen centraal staat.”

1 Comment

  1. Ruud de Wild mag dan van mij niet meer de verteller zijn! Radio maken doet hij nog wel leuk maar verder is hij niet geschikt voor deze functie. Maarja, zoals ik al eerder schreef, het is een KRO-NCRV man en daarom is hij gevraagd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*