Burny Bos op De Perstribune van MAX

Zondag 17 april zijn filmproducent Burny Bos en marathonloopster Nienke Brinkman te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Burny Bos, de mediagast in het eerste uur tussen 12.00 en 13.00 uur, is producent en scenario- en kinderboekenschrijver. Hij wordt gezien als de man die kindertelevisie in Nederland volwassen maakte. Bos stond lang aan het hoofd van de jeugdafdeling van de VPRO. Verder bewerkte hij met zijn productiebedrijf BosBros een aantal boeken van Annie M.G. Schmidt tot familiefilms. Met Abeltje en Minoes won hij een Gouden Kalf voor beste speelfilm.

Nienke Brinkman, de sportgast in het tweede uur tussen 13.00 en 14.00 uur, is marathonloopster en trailrunner. Afgelopen weekend verraste ze iedereen door bij de Marathon Rotterdam het Nederlands record te verbreken, dat negentien jaar lang op naam van Lornah Kiplagat stond. De 28-jarige Brinkman begon pas in 2020 met hardlopen. Als studente geofysica doet ze aan de technische universiteit van Zürich onderzoek naar bevingen op Mars.

In De Perstribune signaleert mediadeskundige Ron Vergouwen verder opvallende mediatrends uit heden en verleden. De Perstribune wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes. 

De Perstribune
Elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Bij MAX op NPO Radio 1
Presentatie: Margreet Reijntjes

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*