RTV Oost stopt met nieuwspagina op teletekst

Vanaf maandag 21 september wordt de inzet van teletekst bij RTV Oost aangepast.. Het tv-programma Thuis in Overijssel wordt middels een slimme techniek voorzien van ondertiteling. Alle gesproken tekst wordt geautomatiseerd omgezet naar leesbare tekst en slechthorenden kunnen vanaf oktober hiervoor teletekst pagina 888 inschakelen. Daarnaast stopt de regionale omroep met zijn nieuwspagina’s op teletekst. 

Waar structurele ondertiteling via teletekst nieuw is, stopt de regionale omroepen met het aanbieden van zijn nieuwspagina’s op het medium. Die keus komt voort uit de waarneming dat de consument berichtgeving vooral is gaan volgen via website/app en radio.

RTV Oost kiest er daarom voor de energie die het kost om teletekst te vullen, te besteden aan het dagelijkse tv-programma “Thuis in Overijssel”. Dit dagelijkse nieuwsprogramma krijgt later dit jaar een andere aanpak waarbij het nieuws niet zozeer gebracht, maar besproken gaat worden.

De teletekstpagina’s met sportuitslagen, EPG (programma gids) het weer en boodschappen van de veiligheidsregio blijven wel bestaan.   

3 Comments

 1. “Die keus komt voort uit de waarneming dat de consument berichtgeving vooral is gaan volgen via website/app en radio.”

  Doel redenatie TT is een fantastisch mediums, maar de jeugd bij RTV Oost zal het wel ouderwets vinden.

  Laat ze eerst het interieur van de radio studio maar eens wat opvrolijken of anders niet meer laten zien. Wat een somberheid.
  Kijk eens naar Omroep Flevoland.

 2. Slechte zaak. Veel (ouderen) gebruikten dagelijks tt om op de hoogte te blijven.
  Wilt u deze groep ook de app laten installeren?
  Onbegrijpelijk, en het zorgt voor veel minder kijkers!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*