RTV Noord gaat journalistieke slagkracht ondanks bezuinigingen

De bezuiniging bij RTV Noord leidt tot gedwongen ontslagen en versobering van het programma-aanbod. Toch blijft het streven naar journalistieke slagkracht en de ambitie om te groeien op digitale kanalen bij de regionale omroep overeind. 

Deze week heeft RTV Noord haar reorganisatieplan bekend gemaakt en haar personeel over hun strategie geïnformeerd. De regionale omroep voor Groningen krijgt in 2017 ruim één miljoen euro minder (-11% van het huidige budget). Hierdoor gaan zes banen (3,68 fte) bij de ondersteunende diensten verloren en zal er minder geld zijn voor journalistieke activiteiten. Door deze bezuinigingen zullen ook diverse bekende programma’s en de teletekstservice sneuvelen.  De regionale omroep gaat zich wel concentreren op haar online kanalen.

Directeur Gijs Lensink noemt de reorganisatie “Pijnlijk,”, maaar volgens hem zijn door de forse bezuinigingen deze ingegrepen noodzakelijk. Lensink. De omroep bezuinigt niet op de nieuwsredactie. Er komt zelfs meer ruimte voor nieuwsverslaggeving. Het publiek verwacht steeds snellere berichtgeving van ons op steeds meer kanalen. De regionale journalistiek is de basis van het bestaan van de omroep en daarom wil RTV Noord -ondanks de bezuinigingen- daar blijvend op focussen.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*