Glazen Huis 2017 komt in Apeldoorn

Radio-dj Michiel Veenstra heeft zojuist bekend gemaakt dat Apeldoorn volgend jaar 3FM Serious Request mag verwelkomen. Voor de 2017-editie waren slechts drie steden (Apeldoon, Hilversum en een anonieme stad) die om Het Glazen Huis streden. 

De verwachtingen waren dat de mediastad zonder probleem dit 3FM-publieksevenement wel naar zich toe kon trekken. Hilversum wilde het event gebruiken als startsein ter viering van honderd jaar mediastad. In 1918 opende de Nederlandsche Seintoestellen Fabriek namelijk de deuren op het marktplein. Op dit momenteel grondig verbouwde marktterein wilde de gemeente het Glazen Huis vestigen. De Hilversumse gemeenteraad was enthousiast, maar er werd ook afgesproken dat budgetoverschijdingen voorkomen moesten worden. Tevens moest de helft van het budget van externe partijen komen.

Diverse Hilversumse gemeenteraadsleden gaven al eind 2015 aan dat de kosten om dit evenement te organiseren een paar ton hoger konden uitvallen om ‘er geen zeer uitgekleed feestje van te maken’. Ook bleek dat voorgaande steden door oa beveiliging al te maken hebben gehad met forse budgetoverschijdingen. Of deze angst, twijfel en gepaste zuinigheid bij Hilversumse politici uiteindelijk een belangrijke reden waren om het Glazen Huis maar in Apeldoorn te organiseren is niet bekend.  

Kijk voor meer informatie op seriousrequest.3fm.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*