RTL vergroot aandeel in online cursusaanbieder

De investeringstak van RTL Nederland neemt een meerderheidsbelang in online cursusaanbieder Dutch Learning Company (DLC). RTL Ventures maakt vandaag bekend dat het zijn aandeel in DLC vergroot van 37,3% naar 79%. RTL Ventures nam in december 2013 een belang in DLC.

Nicolas Eglau, directeur Ventures bij RTL Nederland: “E-learning en e-health zijn twee groeimarkten waar een belangrijk deel van onze aandacht naar uit gaat. DLC brengt deze twee werelden op een innovatieve wijze samen. Onze investering wordt aangewend om verdere groei van het bedrijf te versnellen. Hierbij ligt de focus op de uitbouw van producten voor zowel de zakelijke markt als de consument.”

Met deze nieuwe stap voor het bedrijf verlaat oprichter en ondernemer Eugène Kuipers Dutch Learning Company. Hij blijft wel een van de aandeelhouders. Hij wordt ad interim opgevolgd door Frank Meijer, voormalig manager van mobiele content provider Sizz.

DLC is de grondlegger van de eerste online aanbieder van EHBO-cursussen in Nederland: iedereenEHBO.nl. Dit werkt volgens het principe van blended learning: de theorie thuis via e-learning bestuderen, en daarna in praktijk oefenen op een cursuslocatie.

RTL Ventures is de investeringstak van het allround media en entertainmentbedrijf RTL Nederland. De tak investeert in snel groeiende bedrijven met een bewezen concept. Datingsite Pepper, restaurant reserveringssysteem Couverts, online fashion platform Miinto (joint venture met Miinto International) en het online oefenprogramma Squla maken al deel uit van RTL Ventures.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*