Het Orkest Van Nederland

Nederland barst van het muzikale talent! Slechts weinigen zullen ooit de kans krijgen om dit te etaleren in het ultieme podium voor klassieke muziek, het Amsterdamse Concertgebouw. Die onbereikbare muzikale droom kan nu zomaar werkelijkheid worden in het gloednieuwe RTL 4-programma ‘Het Orkest Van Nederland’, te zien vanaf 7 december. De zender begeeft zich met dit programma voor het eerst op klassiek terrein, waarin de unieke muzikale zoektocht naar een 65-koppig tellend amateurorkest centraal staat. Iedereen met een grote passie en liefde voor een instrument mag meedoen. Van topstukken uit het klassieke repertoire, tot een bewerking van een bekende pophit én zelfs een stuk met een DJ; de muzikanten moeten van alle markten thuis zijn en dus wel tegen een beetje spanning kunnen.

 

Het programma wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé en Dominic Seldis, bekend contrabassist én lid van het Koninklijk Concertgebouworkest. Martijn, die in ‘The Voice of Holland’ en ‘X-Factor’ al heel wat talent de reveau heft zien passeren, stapt met ‘Het Orkest Van Nederland’ voor het eerst in de wereld van klassieke muziek. Met nieuwsgierigheid en belangstelling gaat hij op zijn geheel eigen wijze met de kandidaten in gesprek, wat resulteert in bijzondere verhalen. De vakbekwame jury bestaat uit fenomenale violiste Simone Lamsma, topdirigent Jan Willem de Vriend, Nederlands beroemdste pianist en componist Wibi Soerjadi, bekend operazangeres/mezzosopraan Tania Kross en DJ/producer Ronald Molendijk. Molendijk, één van de grondleggers van de underground house in Nederland en bekend van de succesvolle formatie Soulvation, is ervaren in het arrangeren en samenwerken met orkesten.

Tijdens de audities komen alle opvallende en bijzondere muzikale talenten van Nederland voorbij. Na deze audities is een plek in het orkest echter nog niet zeker. Na zware masterclasses is in de halve finale op zondag 21 december te zien welke muzikanten overgebleven zijn en wie misschien zelfs wel een soloplek bemachtigd heeft.

‘Het Orkest Van Nederland’ geeft 65 gepassioneerde muzikanten de kans om hun droom waar te maken; spelen in een filharmonisch orkest onder leiding van een topdirigent met als uiteindelijk doel een twee uur durend prachtig live concert.

Het programma wordt uitgezonden op RTL 4, zondag 7, 14 en 21 december tussen 20.00 en 21.30 uur. De finale wordt live uitgezonden op maandag 22 december tussen 20.30 uur en 22.30 uur.

Meer info:

http://www.rtl.nl/hetorkestvannederland

http://www.facebook.com/hetorkestvanNL

http://www.twitter.com/hetorkestvanNL

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*