RTL stopt met talkshow op zaterdagavond

RTL stopt half april met talkshows op zaterdagavond. Dit betekent dat Humberto Tan en Renze Klamer hun weekendshows alleen op zondagavond afwisselen.

“We hoorden de stemmen om ons heen en zagen dat het zaterdagpubliek behoefte had aan een andere vorm van entertainment dan talkshows”, lichtte RTL de programmawijziging toe.

6 Comments

  1. Niemand zit te wachten op talkshows, niet op 4 en al helemaal niet op zaterdag en zondag. De trend dat er talkshows moeten komen is gewoon over, teveel van hetzelfde. RTL kan zich beter richten op series en andere content. Ook Jinek en al haar vervangers maar ook VI zijn al lang over de houdbaarheidsdatum heen door het gebrek aan creativiteit. Talkshows ’talking heads’ aan een tafel zijn meer iets voor de NPO, niet voor de commerciële.

      • Eens. RTL moet het hebben van simpel amusement, wat mij betreft wordt het maar een RTL Boulevard late night met gasten uit de showbizz, dat past ook bij hun core USP. Talkshows a la Jinek/Op1 met de urgentie en het ‘harde’ nieuws van de dag passen niet op RTL 4.

  2. In ieder geval op zaterdag dan verlost van altijd dezelfde smoelwerken die 9 van de 10 keer niets te melden hebben of qua persoon volstrekt niet boeiend zijn.

  3. Die talkshows op RTL 4 duren ook veel te lang, met name de doordeweekse. Ze zijn 2 jaar geleden afgestapt met het blok 21.30-22.30 uur te programmeren met ENG programma’s zoals Help mij Man is Klusser en zulks en hebben ze Jinek en cs. naar voren gehaald. Dat was gewoon een pure bezuiningsmaatregel dus ik zou dat nu terug draaien.

    • P.s. maar ben het ook eens dat talkshows op RTL 4 in de vorm zoals ze gemaakt worden wel overkill is en niet echt de taak is voor een commercieel TV station. Laat dat lekker aan de publieke over.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*