RTL steekt hand in eigen boezem in declaratieonderzoek

Een opmerkelijke boetedoening. Hoofdredacteur Harm Taselaar van het televisieprogramma RTL Nieuws vindt het pijnlijk om te moeten constateren dat 2 van zijn collega’s van wie er 1 tot voor kort directeur voorlichting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was, op kosten van de belastingbetaler betrokken waren bij hoge declaraties voor gezamenlijke diners.

RTL deed onderzoek naar declaratiegedrag van hoge ambtenaren en stuitte op 3 rekeningen, betaald door ex ambtenaar Stephan Koole, waarvan de hoogste 190 euro bedroeg. RTL journalist Pieter Klein was zijn disgenoot en had zich als zodanig niet moeten laten fêteren,meent Taselaar. Koole is nu hoofd van de Haagse redactie.

“Met deze drie rekeningen hebben Klein en Koole interne gedragsregels van RTL Nieuws, dan wel morele gedragsregels met voeten getreden. Het is journalisten van RTL Nieuws niet toegestaan om diensten of giften in het kader van hun functie aan te nemen. Dat dit in dit geval wel is gebeurd, betreur en veroordeel ik”, aldus Taselaar. Beide RTL journalisten hebben spijt betuigd en hun verontschuldiging aangeboden. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*