RTL Nederland heet nu RTL

Vandaag kondigt RTL Nederland aan dat het bedrijf verder gaat onder de vlag RTL. De naamsverandering van het moedermerk in Nederland gaat gepaard met een compleet nieuwe huisstijl, een brand story en de pay-off RTL ..EN ONTDEK

 

CEO Bert Habets: “We hebben een prachtig portfolio met krachtige merken. Daar hoort een sterk moedermerk bij met een waarachtig verhaal. Een verhaal dat niet alleen vertelt wat we doen, maar vooral hoe en waarom we het doen. Daarom zijn we bij de basis begonnen: een sterke positionering die ons DNA blootlegt. Al sinds de start in 1989 verkent RTL nieuwe wegen in medialand. Nieuwsgierigheid zit in alle haarvaten van ons bedrijf en in de medewerkers. Daaruit is de brandstory, nieuwe identiteit en de pay-offontstaan. Naast een duidelijke strategie helpt dit om ons in een druk (internationaal) concurrentieveld nog beter te onderscheiden en vanuit één duidelijk merk te communiceren met alle doelgroepen: adverteerders, zakelijke partners, (potentiële) werknemers en last but not least de consument.”

De schrijfwijze van de drie letters is identiek aan die van RTL Nieuws. Ze zijn geconstrueerd uit de afgeronde hoeken van de schermen waarop je de RTL-content kunt zien. Deze letters zijn het uitgangspunt van een rijke identiteit bestaande uit patronen en illustraties. Allemaal opgebouwd uit vier basisvormen afkomstig uit de letters van het logo. Bovendien maakt de huisstijl gebruik van een breed palet aan kleuren.

Manager Corporate Communicatie & Merkstrategie Kim Koppenol: “We zijn een divers bedrijf en dat willen we laten zien in wat we zeggen, doen en zeker ook in wat we uitstralen. We hebben gekozen voor een sterke vormgeving die onderscheidend is en net zo dynamisch als ons bedrijf, onze merken en de mensen die er werken.”

 RTL vertelt zijn verhaal met één brandstory en één pay-off voor alle doelgroepen. Deze brandstory is tevens vertaald naar een virtual reality movie*.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*