‘RTL loopt wekelijks 1,5 ton mis door #MeToo kwestie bij The Voice’

Oud-zenderbaas Fons van Westerloo schat dat RTL door Voice-schandaal -naast imagoschade- alleen al aan reclame-inkomsten elke week één tot anderhalve ton misloopt. Dat meldt de oud zenderbaas aan de Gooi en Eemlander. 

Van Westerloo: “Als er zulke zware aantijgingen worden geuit, kun je niet anders. Zo’n #metoo kwestie moet tot de bodem uitgezocht worden. Terecht dat er een extern onderzoek is aangekondigd. Het is in zulke precaire zaken altijd het beste om experts van buitenaf de boel te laten onderzoeken. Je mag geen slager zijn die zijn eigen vlees keurt.”

Van Westerloo meldt dat een en ander op dit moment nog lastig te overzien is. “We moeten het onderzoek afwachten.”

T-Mobile heeft besloten vanwege alle commotie rondom ‘The Voice of Holland’ het programma niet langer te sponsoren. Dat laat het bedrijf weten aan RTL Boulevard.

Van Westeloo verwacht dat RTL Nederland de financiële schade zal gaan verhalen bij producent ITV. Fons van Westerloo. “Je vaart als zender toch blind op een producent, die moet in de gaten houden of er zich geen grensoverschrijdende dingen voordoen. Ik sluit ook niet uit dat RTL ITV aansprakelijk zal stellen voor de geleden financiële schade”, zegt hij in het AD.


4 Comments

  1. Nouja, je zou natuurlijk wel Talpa kunnen overnemen maar dan zonder die van De Mol als aandeelhouder én zonder het hele Mollenbestand op de SBS-zenders. Dus geen Molletjes, maar ook geen Ronald “niet te doen” Molendijk, Erland Galbak en Wendy “ik wist van niks” van Dijk.

1 Trackback / Pingback

  1. Voice-schandaal kan impact gaan hebben op het gehele tv-aanbod - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*