RTL houdt vertrouwen in John van den Heuvel

Naar aanleiding van het artikel over het programma Ontvoerd op de site FTM laat RTL Nederland via een gestuurd persbericht weten dat zij achter het programma staat en alle vertrouwen heeft in de wijze waarop John van den Heuvel dit programma maakt.

RTL geeft in het persbericht aan ‘alle medewerking te hebben verleend aan FTM. Het twee uur durende face to face interview met John van den Heuvel is, ondanks gemaakte afspraken en toezeggingen, niet terug te lezen op de site. Ook de feitelijke onjuistheden die RTL met FTM heeft gedeeld, zijn op een enkele na niet overgenomen.’

Klik hier om het complete interview met John terug te lezen en hier voor de feitelijke onjuistheden van de reconstructie.

Ook John van den Heuvel heeft een reactie gegeven: “Ik heb kennis genomen van het artikel op FTM over het programma ‘Ontvoerd’. Hoewel ik veel tijd en moeite heb gestoken in het beantwoorden van de vele vragen van de betreffende journalist, ben ik teleurgesteld in de strekking van het artikel. Het is tendentieus, vooringenomen en op vele punten feitelijk onjuist. Ik betreur het zeer dat het artikel ten onrechte de indruk wekt dat het programma in sommige gevallen onzorgvuldig zou zijn geweest en niet altijd de belangen van de betrokkenen voor ogen heeft gehad. De beschuldiging dat met het programma de belangen van kinderen zijn geschaad of erger, is infaam en wordt totaal niet onderbouwd met feiten. ‘Ontvoerd’ heeft in een aantal zeer complexe zaken van internationale kinderontvoering onderzoek gedaan en getracht in nauw overleg met de autoriteiten tot een redelijke oplossing te komen. Dit is in veruit de meeste gevallen gelukt. Het is bijzonder jammer dat de journalist in niet één zaak de moeite heeft genomen te informeren naar de mening van de ouders en kinderen die we in vier seizoenen ‘Ontvoerd’ terzijde hebben gestaan. Van een gedegen journalistiek onderzoek is geen sprake en van hoor en wederhoor bij alle partijen evenmin. Het aanjagen van de site is blijkbaar belangrijker dan waarheidsvinding. Ik kan derhalve niet anders dan me te distantiëren van dit artikel.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*