RTL faalt met IQ Test

RTL heeft gisteravond voor het eerst de Nationale IQ-test uitgezonden, nadat deze jarenlang door BNN op de buis werd gebracht. De eerste uitzending had te maken met technische second screen-problemen, waardoor veel deelnemende kijkers afhaakten.

Het grote probleem was de vertraging tussen de tv-uitzending en de second screen app. De verschillen in vertragingen konden tot zo’n 10 seconden oplopen.

De door RTL zelf ontwikkelde app draaide in een zogenoemde ‘web container’. Voor een vlot lopende synchronisatie wordt normaliter ‘audiowatermarking’ gebruikt. Opmerkelijk is dat audiowatermarkting wel in de RTL XL app zit. RTL heeft verzuimd extra marge (antwoordtijd) in te bouwen in het live programma, daardoor hadden gebruikers bij wie de audiowatermarking niet werkte te weinig tijd om te antwoorden.  Veel kijkers hebben op twitter en facebook hun verontwaardiging geuit.

Het is niet de eerste keer dat RTL bij een eerste uitzending te maken heeft met technische problemen. Bij de tv-kennisquiz Weet ik veel van Linda de Mol en Voice of Holland waren er ook veel problemen, waardoor kijkers niet konden meespelen. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*