Taalstaat op zoek naar beste leraar Nederlands

Voor het 3de achtereenvolgende jaar  organiseert het KRO-NCRV radioprogramma De Taalstaat (NPO Radio 1, iedere zaterdag om 11.00 uur), samen met Het Genootschap Onze Taal, de verkiezing van de beste leraar Nederlands. Net als vorig jaar komen ook Vlaamse docenten in aanmerking voor de titel ‘Beste leraar Nederlands 2016’.

Ook zogenaamde ‘NT2-docenten’ kunnen meedoen. Dat zijn leraren die Nederlands geven aan anderstaligen, onder wie vluchtelingen. Luisteraars kunnen een leraar Nederlands voordragen bij het radioprogramma van presentator Frits Spits. Het gaat om docenten met een meerwaarde, met bijzondere kwaliteiten of een bijzondere inzet.

De afgelopen jaren wonnen leraren Nederlands uit Amstelveen en Duiven de prijs. Taalstaat-presentator Frits Spits verheugt zich op de nieuwe editie. “Deze verkiezing begint een traditie te worden. Ik ben blij dat we kunnen blijven benadrukken hoe belangrijk onderwijs in de Nederlandse taal is”.

“Dat geldt natuurlijk ook voor de vele nieuwkomers in ons land. Ik ben erg nieuwsgierig welke specifieke eigenschappen het vergt om Nederlandse les aan anderstaligen te geven”. Kandidaten kunnen zichzelf opgeven of opgegeven worden door leerlingen , cursisten, ouders of collega’s, via taalstaat@kro-ncrv.nl. Op de foto de winnaar van 2015 Arnoud Kuijpers(foto KRO-NCRV).
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*