RTL en Blue Circle reageren op Hulpprogramma-rel

NRC meldde vanochtend dat deelnemers in hulpprogramma’s worden misleid. RTL en producent Blue Circle hebben zojuist een persbericht gestuurd waarin zij op de comotie reageren.

Gezamenlijk statement RTL en Blue Circle
We voelen de noodzaak om naast de reactie in de krant ook nog via deze weg te reageren op het artikel in NRC over een aantal van onze hulpprogramma’s.

In het artikel wordt een eenzijdig beeld geschetst dat geen recht doet aan de werkelijkheid. Dat vinden wij jammer. We zien het als onze taak om de mensen die aan deze hulpprogramma’s meewerken ook echt te helpen. Met die insteek zijn we programma’s zoals ‘Een Nieuw Begin’, ‘Geef Mij Nu Je Angst’, ‘Obese’, ‘Gepest’, ‘Ontvoerd’, ‘Diagnose Gezocht’ en ‘Uitstel Van Executie’ ook ooit gestart. We behalen hiermee al jaren positieve resultaten.

Dat neemt niet weg dat het altijd kan gebeuren dat er iets niet helemaal naar wens gaat. We hopen dan dat mensen bij ons aankloppen, zodat wij samen naar een oplossing kunnen zoeken.

In de aanloop naar dit artikel hebben wij en alle betrokken partijen tientallen vragen ontvangen van NRC. Slechts een klein deel van de antwoorden is overgenomen. Aangezien het gaat om programma’s uit 2013 en 2014 zijn sommige antwoorden, in de korte tijd die ons is gegeven, lastig te achterhalen, maar dat gaan wij alsnog doen om waar mogelijk verbeteringen in het proces door te kunnen voeren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*