Roufaida Aboutaleb over haar podcast GRRRLS

In aanloop van de Online Radio Awards interviewen wij diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal: Roufaida Aboutaleb van de podcast GRRRLS.

Jonge mediamakers kiezen vaker voor het medium video (Youtube) dan podcasting/online radio. Wat zou er volgens jou moeten gebeuren om ook podcasting en online radio aantrekkelijk te maken voor jongeren?
Dat mediamakers vaker voor YouTube kiezen dan voor podcasts betekent toch niet dat er te weinig podcasts worden gemaakt? Volgens mij hoeft er niets te gebeuren. Podcasting is populairder dan ooit en het aanbod neemt alleen maar toe. 

Welk gesprek in jouw podcastserie heeft jou het meest geïnspireerd?
Ik kan niet kiezen! Het is de som van de gesprekken die me uiteindelijk veel gebracht heeft. Niets staat op zichzelf. 

In jouw podcast Grrrls praat je met vrouwen die op hun weg naar succes obstakels moesten overwinnen. Waar lopen zij vaak tegenaan?
Tegen de wereld, de samenleving en zichzelf. We praten over de impact van grote onderwerpen als racisme en seksisme, maar ook over thema’s als mentale gezondheid, zelfprofilering en angst.

Naast jouw podcast ben je singer/songwriter. Ook je vader is naast zijn burgemeesterschap schrijver en vertaler van gedichten. In hoeverre werd cultuur en creativiteit in jouw opvoeding gestimuleerd?
Dat hebben mijn ouders heel belangrijk gevonden. Muziek, boeken en Radio 1 hadden een prominente rol bij ons thuis. 

Je podcast Grrrls valt onder Dag Nacht Media. Welke voordelen brengt dit met zich mee? 
Anne Janssens van Dag & Nacht heeft me vanaf de pitch van mijn idee tot aan publicatie begeleid door kritische vragen te stellen, mee te luisteren en zijn kennis over podcasting met me te delen. Ik ben aan deze show begonnen zonder enige ervaring als mediamaker. Zonder Dag & Nacht was het veel minder goed geworden. 

Online Radio Awards editie 2020 heeft ‘Groei’ als thema. Hoe laat jij je podcast groeien in aantallen luisteraars?
Dat gaat vanzelf, van mond tot mond. Al helpt een goede recensie of een artikel natuurlijk altijd. 

Kijk voor meer informatie op onlineradioawards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*