Roos Abelman nieuwe vaste presentator KRO-NCRV’s Spraakmakers

Roos Abelman wordt vanaf januari de nieuwe vaste anchor van het NPO Radio 1-programma Spraakmakers van KRO-NCRV. Momenteel is Roos al regelmatig te horen als invaller bij Spraakmakers. Roos volgt Ghislaine Plag op, die per 1 januari a.s. stopt als vaste presentator van Spraakmakers. Naast Roos (van maandag tot en met donderdag) is Carl-Johan de Zwart elke vrijdag te horen als vaste presentator. Daarnaast blijft Roos, naast Anna Gimbrère en Marijn Frank, bij KRO-NCRV’s Pointer op NPO 2 te zien als een van de drie anchors.

“Spraakmakers is een fantastisch programma om te maken”, licht Roos toe. “Alles zit erin: het gesprek van de dag, boeiende gasten, snelheid en tegelijkertijd ook de duiding en de diepgang waaraan onze luisteraars behoefte hebben. Ik heb heel veel zin om dit programma dagelijks te presenteren, ik kan niet wachten tot het januari is.” Roos (1976) studeerde Journalistiek in Zwolle en Edinburgh en is al ruim 20 jaar werkzaam als journalist en programmamaker voor radio en tv.

Mediadirecteur Sandra Hilster: “We zijn heel blij en trots dat Roos Spraakmakers op NPO Radio 1 gaat presenteren. Spraakmakers weet dagelijks het nieuws te duiden, heeft de hoofdrolspelers van het nieuws aan tafel en heeft oog voor de menselijke verhalen achter de actualiteit. Roos is scherp in het gesprek, heeft een groot hart voor de journalistiek en weet onderwerpen in perspectief te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat Spraakmakers met Roos het huidige succes nog verder zal uitbouwen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*