Werkgevers aan het woord

“Een pensioenregeling voor mijn personeel? Moet ik dat nu wel of niet doen?”

Veel ondernemers hebben zichzelf deze vraag wel eens gesteld. Onlangs heeft Top Format voor hun werknemers de pensioenregeling bij PNO Media ondergebracht. Maarten van der Vaart is Client & Finance Director en vertelt waarom Top Format koos voor het pensioenfonds voor de creatieve en digitale sector.

Top Format is een audioproductiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van jingles, reclameproducties en uiteenlopende muziek. Dat doen ze al sinds 1975. Dikke kans dat je ooit een van hun producties op de radio of tv voorbij hebt horen komen. Ze werken namelijk voor vele nationale en internationale mediamerken en adverteerders.

“De afgelopen jaren kwam pensioen wel eens ter sprake. Maar het verschoof al snel weer ver naar beneden op de to-do list.


Waarom wilde Top Format een pensioenregeling voor hun werknemers?       
    

“De afgelopen jaren kwam pensioen wel eens ter sprake. Maar het verschoof al snel weer ver naar onderop de to-do list. Enerzijds omdat pensioen ingewikkeld is en wij er niet veel verstand van hebben. Ook speelde mee dat er een aardig kostenplaatje aan pensioen hangt. Kies je eenmaal voor een pensioenregeling als werkgever, dan kun je niet meer terug.

Maar op een gegeven moment ontkwamen we er niet meer aan. Je kunt het in deze arbeidsmarkt niet meer maken om geen pensioenregeling aan je personeel aan te bieden. Het is een standaard gespreksonderwerp bij sollicitaties. Ook kregen we van onze medewerkers steeds vaker vragen over pensioen. Toen hebben we onszelf een deadline gesteld: vóór 1 januari 2023 moeten we de knoop hebben doorgehakt; komt er een pensioenregeling of niet?

Vanaf dat moment zijn we ons gaan oriënteren. We hebben bij verschillende partijen informatie opgevraagd. In ieder geval moest het een goede pensioenregeling worden. Een regeling waarbij de werknemer genoeg opbouwt voor later, maar waar ook iets is geregeld bij overlijden of bij arbeidsongeschiktheid. En waar werknemers zelf extra konden inleggen. En we wilden het ook goed geregeld hebben voor werknemers die al jaren bij ons werken en niet ver meer van hun pensioen afzitten.””

“Jullie uitleg zorgde ervoor dat ingewikkelde materie een stuk eenvoudiger werd.”


Waarom koos Top Format voor PNO Media?

“Toen we de informatie van PNO Media ontvingen, hadden we meteen een goed gevoel. Dat kwam mede door het persoonlijke contact. En jullie uitleg zorgde ervoor dat ingewikkelde materie een stuk eenvoudiger werd. Toch wilden we door een onafhankelijke partij laten toetsen of PNO Media écht de meest passende partij was voor onze pensioenregeling. Daarom hebben we Dolf Menkhorst van NLPensioen in geschakeld. Ook hij trok de conclusie dat jullie voorstel het beste past bij onze wensen. Ook qua kosten en voorwaarden was jullie offerte concurrerend.

Dolf heeft daarna een presentatie aan het personeel gegeven. Er leefden vooral vragen over de eigen bijdrage in de pensioenregeling. Uiteindelijk bleek die voor iedereen mee te vallen, zeker na de uitleg van Dolf.“ 

Hoe verliep de administratieve afhandeling?

“Vooraf hadden we gedacht dat er heel veel papierwerk bij zou komen kijken en dat het een lang traject zou worden. Het bleek allemaal een stuk eenvoudiger te gaan. Er moesten een paar handtekeningen worden gezet en aan het eind van de maand was de pensioenregeling van PNO Media opgevoerd in onze administratie. De factuur kon ik meteen digitaal inzien in de PNO Werkgeversportal. Die trouwens erg duidelijk en overzichtelijk is.”

Wat zou je anders doen als je op onze stoel zat?

“Weinig, het ging makkelijker dan gedacht en we hebben veel gehad aan de ondersteuning van jullie en Dolf. Maar als ik dan toch een puntje mag noemen: het zou handig zijn als in de offerte meteen duidelijk wordt wat de netto eigen bijdrage wordt voor de werknemer.”

“De pensioenbergen waar we tegenop keken, bleken heuveltjes te zijn.”


Zou je ons aanbevelen bij andere werkgevers?

“Jazeker, om de volgende redenen: het persoonlijke contact was heel goed, en zoals ik al eerder zei: ingewikkelde materie werd door jullie makkelijk gemaakt. De pensioenbergen waar we tegenop keken, bleken heuveltjes te zijn.”

Heb je zelf nog een vraag voor ons?

“Ja, ik ben benieuwd of ik in de toekomst nog veel contact met jullie heb.”

Antwoord PNO Media: “We houden je uiteraard op de hoogte van je eigen pensioenregeling via onze werkgeversportal en nieuwsbrieven. Maar we organiseren bijvoorbeeld ook geregeld webinars voor werkgevers. Bijvoorbeeld over het nieuwe pensioenstelsel dat eraan komt. En als je zelf een vraag hebt, dan kun je ons of je adviseur natuurlijk altijd bellen!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*