Ron Fresen stopt bij het NOS Journaal

Verslaggever Ron Fresen is als vaste duider van het NOS Journaal van 20.00 uur bezig aan zijn laatste politieke seizoen. Hij heeft aangekondigd per 1 mei volgend jaar bij de NOS te stoppen.

Fresen wil meer tijd en ruimte voor andere dingen: “Het is een zware baan die 24/7 veel van je vergt, zeker in deze tijd van politieke en maatschappelijke spanningen. Ik vind het een prachtbaan en heb het altijd met veel passie en energie gedaan”.
Over zijn jaren bij de NOS schreef Fresen ook het boek ‘Acht jaar Achtuur’ dat dinsdag 26 oktober wordt gepresenteerd. In dat persoonlijke boek vertelt hij over alle facetten van zijn werk bij het NOS Journaal, waar hij in 2004 in dienst kwam. Fresen schrijft verder kritisch over de huidige politieke cultuur en houdt een pleidooi voor scherpere keuzes in de journalistiek.
Zijn vertrek per 1 mei betekent dat hij voor de NOS nog de duiding zal verzorgen van enkele grote politieke gebeurtenissen: de formatie, een nieuw kabinet en de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*