Roku opent kantoor in Amsterdam

TV-streamingplatform Roku heeft een nieuwe kantooropening in Amsterdam aangekondigd. Het nieuwe pand komt in de Weteringschans en biedt plaats aan maximaal 150 medewerkers.

Het Amerikaanse bedrijf, met hoofdkantoor in Silicon Valley en kantoren in Denemarken, Oekraïne en het VK, werd in 2008 opgericht en stelde gebruikers in staat Netflix op hun tv te streamen. Nu kunnen consumenten duizenden gratis en betaalde streamingkanalen streamen. Het bedrijf heeft ook een speciaal voor tv gebouwd besturingssysteem, Roku OS, dat in licentie wordt gegeven aan meer dan 15 smart-tv-fabrikanten.

“TV-streaming is een wereldwijd fenomeen en internationale groei is een belangrijk aandachtsgebied voor ons”, zegt Arthur van Rest, VP International bij Roku. “Het aantrekken van de juiste mensen is cruciaal voor ons succes en wij geloven dat Nederland over veel talent en expertise beschikt. We zullen mensen zoeken voor verschillende functies, van marketing en bedrijfsontwikkeling tot financiën en juridische zaken.”

Roku sluit zich aan bij internationale giganten als Netflix, Endemol en MediaMonks die ervoor hebben gekozen om zich in de Amsterdamse regio te vestigen. Mediabedrijven profiteren van een van de meest geavanceerde digitale infrastructuren in Europa, een inspirerende creatieve omgeving – Nederland is de op twee na grootste exporteur van tv-formaten ter wereld – en een gerenommeerd tech-ecosysteem dat baanbrekende innovaties lanceert.

De loco-burgemeester van Amsterdam, Victor Everhardt, verwelkomde het nieuws en meldt “Amsterdam verstevigt zijn positie als leidende Europese hub voor media- en technologiebedrijven. “Onze goede fysieke en digitale infrastructuur helpt bedrijven hun internationale aanwezigheid snel te vergroten. Een innovatief bedrijf als Roku is een sterke toevoeging aan onze levendige technologie- en startup-scene. Het zal ook veel kansen creëren voor onze diverse talentenpool.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*