Roemrucht Hilversums omroepcafé De Jonge Haan leeft voort in Beeld en Geluid

Conservator Bas Agterberg, directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer en Lodewijk Keulen en Aukje van de Eendracht (vlnr).© Foto: Paul Ridderhof

Niet alle museumstukken zijn per se veel geld waard. Hun emotionele waarde is soms vele malen groter dan een bedrag met een paar nullen. De naam Jonge Haan in neonletters bijvoorbeeld. Museum Beeld en Geluid in Hilversum kreeg de gevelverlichting van het roemruchte omroeprestaurant aan de ’s-Gravelandseweg in Hilversum maandag overgedragen door horecabedrijf De Eendracht.

Eerder dit jaar nam De Eendracht De Jonge Haan over en veranderde de naam van het oude etablissement in De Eendracht. Een storm van protest stak even op onder de vaste gasten van De Jonge Haan. Nieuwe eigenaar Lodewijk Keulen begreep de gevoelens maar besloot toch de naamswijziging door te zetten. Wel beloofde hij meteen de letters van de gevel te schenken aan Beeld en Geluid op het Mediapark.

Ook restaurant De Tafelberg in Blaricum behoort tot de keten en raakte zijn oude naam kwijt.

Tijdens de start van de Dutch Media Week was het zover, de beloofde letters kwam Keulen overhandigen. Koos Postema, al jaren een vaste bezoeker van De Jonge Haan, haalde ondertussen tijdens een live-radiouitzending herinneringen op aan zijn geliefde ontmoetingplek met ander omroepmedewerkers.

Conservator Bas Agterberg en directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer ontvingen de letters.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*