Roelof Hemmen naar Radio 538

Roelof Hemmen gaat vanaf juni aan de slag bij Radio 538 als nieuwslezer bij de ‘538 Ochtendshow met Frank Dane’. Hij vervangt Henk Blok, die vanwege gezondheidsredenen met sabbatical gaat. Hemmen heeft jarenlange ervaring als verslaggever en anchor bij onder andere RTL Nieuws, BNR nieuwsradio en de Telegraaf.

Roelof Hemmen: ‘De 538 Ochtendshow met Frank Dane is een heerlijk programma. Energiek, vriendelijk en tegelijk scherp en razendsnel. Ik verheug me erop om straks deel uit te maken van het sprankelende team-Frank, als de man van het nieuws.’
Menno de Boer – radio director 538: ‘538 heeft in Roelof Hemmen een geweldige nieuwslezer gevonden die deze belangrijke rol gaat invullen na het vertrek van Henk Blok. Hij zit barstensvol nieuwservaring, is gek op radio én hij heeft een goede klik met het team.’

image

Roelof Hemmen (1963) begon zijn journalistieke loopbaan als verslaggever bij de Telegraaf. Na twee jaar stapte hij over naar RTL Nieuws waar hij 23 jaar werkte als verslaggever en nieuwsanchor van het Half Acht Nieuws. Daarnaast werkte hij mee aan RTL Nieuws-documentaires over de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn, de nasleep van de MH17-ramp en de Nederlandse militaire missie in Afghanistan.

Negen jaar geleden startte Roelof bij BNR Nieuwsradio. En in 2016 verliet hij zijn grote liefde – de televisie – definitief voor zijn nieuwe liefde: de radio. Hij presenteert nu BNR’s Big Five, een dagelijks interviewprogramma van een uur, over de grote onderwerpen van onze samenleving met de mensen die daarin een grote rol spelen. Roelof is ook dagvoorzitter en presentatiecoach.

3 Comments

  1. Het is de meest kleurloze nieuwslezer van Nederland en dat is goed. Nieuwslezers die on-air de lolbroek gaan uithangen of mikpunt van spot worden, daar hebben we er al genoeg van in Nederland.

    • Ik vind dat je een ouderwetse opvatting hebt over de rol van een nieuwslezer bij verstrooiende radioprogramma”s. Het actuele nieuws haal je het snelst van internet en via je smartphone en is er voor nieuwslezers ruimte om meer aangepaste berichten te brengen voor de luisteraars. Zo vind ik dat NOS-nieuwslezer/journalist Matijn Nijhuis – een heel slimme jongen – een prima rol vervult met zijn interactieve inbreng met de deejays in de middagshows op Radio 2, Hij brengt niet alleen op het hele uur het belangrijkste nieuws, maar halverwege het uur ook wat minder urgent nieuws en op een prettige manier en soms met een kwinkslag. Als je Matijn een pias zou noemen of iemand waarmee de spot wordt gedreven, dan maak je een foute karikatuur van hem.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*